Lukijan kysymys: Milloin Sastamalan kaupunki aikoo peruskunnostaa Varilan kuntoradan? ”Toivottavasti ennenkuin joku liukastuu pahasti”

Alueviestin toimitukseen yhteyttä ottanut lukija kertoo, että Varilan kuntoradalla riittää ulkoilijoita paljon: on pyöräilijöitä, lapsiperheitä, ikäihmisiä, koiran ulkoiluttajia sekä muita ryhmiä. Kuntoradan sijainti on hänen mukaansa mahtava ja maaston vaihtelevuus tuo lenkkeihin tehostetta.

”Nyt olisi kuitenkin korkea aika alkaa tehdä kattavaa peruskunnostusta radalle. Sateen jälkeen mutaiset kohdat pysyvät melko pitkään petollisen liukkaina. Milloin tuo kunnostetaan?

Toivottavasti ennen kuin jollekin käy liukastuessaan pahasti”, lukijamme kirjoittaa.

Sastamalan kaupungin liikuntapaikkamestari Jari Aho lupaa, että radan sammaloituneille kohdille toimitetaan kivituhkaa ja toivotaan, että tällä toimenpiteellä saadaan rata turvallisemmaksi.

”Tänä vuonna listalla on Suodenniemen ja Mouhijärven kuntoratojen kunnostamiset, joten Varilan radan isompaan remonttiin ei ole varattu erillistä määrärahaa. Katsotaan, onko ensi vuonna sitten mahdollista tehdä radalle hieman isompia kunnostustoimenpiteitä”, hän selvittää.

  • Tapani Huhdanmäki

    Miksi kyläläiset eivät voi itse tarttua toimeen ja hoitaa kuntoilupaikkoja? Ottakaa mallia Kiikoisista: täällä urheiluseura Kirma rakensi kuntoportaat, Lions Club hoitaa viereistä pulkkamäkeä ja kuntorataa ja kunnosti kaupungin kanssa Hämeenlahden uimarannan nykyiseen loistoonsa. Yhdistykset voivat saada kaupungilta työstään korvauksenkin, jonka taas voi käyttää oman kylän hyväksi. Harrastakaa hyötyliikuntaa, tehkää välillä ruumiillista työtä yhteiseksi hyväksi. Ei kuntoilun tarvitse olla pelkästään sitä, että ajetaan autolla kuntoradalle, juostaan lenkki ja ajetaan kotiin.

    • kookoo

      Kas kun et ehdottanut samalla rappeutuvan tiestömme kunnostamista mukavasti vaan talkoohengellä! Liikuntapaikkojen kunnosta vastaa kaupunki ja on heidän vastuullaan huolehtia siitä että paikat ovat asiallisessa käyttökunnossa.

      • Tapani Huhdanmäki

        Parahin nimimerkin taakse piiloutuva pelkuri: en ehdottanut vastikkeetonta talkootyötä kaltaisillesi, koska tiedän, että nykyään laiskat vetelykset ovat tottuneet vaatimaan kaiken ilmaiseksi ja heti. Yhdistykset, joissa on vielä toimintaan kykeneviä jäseniä, saavat talkootyöstään vastineeksi hyvän mielen, kun kykenevät tuottamaan hyvää lähimmäisilleen ja ylläpitämään me-henkeä. Kaupungin kanssa voi yhdistys neuvotella myös pientä palkkiota vastaan tehtävistä kunnossapito- ja perusparannustöitä. Juu, tiedän: Ei makseta tarpeeksi, että viitsisi ryhtyä. Korottakaa mieluummin veroprosenttia. Yhteisöllisyys on vanhanaikaista.

    • kookoo

      Parahin omalla nimellä itsensä nolaava: oletko lukenut kpi:n vastausta lukijan kysymykseen? Kaupungilla ei ole tänä vuonna määrärahaa kuntoradan kunnostukselle. Miten ajattelit määrärahan yhtäkkiä löytyvänkin talkooporukalle? Vai pistetäänkö sinun nimellä tilaus 3,5 kilometrin pätkälle kivituhkalle? Sinä kun sitä talkoohenkeä tässä nyt kampanjoit! Tule näyttämään mallia! 😉

      • Tapani Huhdanmäki

        Häpeät edelleen mielipiteitäsi, kun et nimelläsi kirjoita. Varilan radan kunnostus heikoilta osiltaan on hoidossa, kertoo Aho. Sinä tarvinnet sinne asvaltin? Minun ei tarvitse näyttää sinulle mallia mistään, Kiikoisissa hoidetaan talkoot raportoimatta niistä sohvaperunoille.

Jätä kommentti