Huittisten skeittiparkki-hankkeen rahoitus varmistui – Pohjatöitä aletaan tehdä jo elokuussa, asfaltilla voi päästä rullaamaan vielä tänä syksynä

Omassa nuoruudessaan, parikymmentä vuotta sitten skeittausta harrastanut Aleksander Talzi on toiminut Huittisten skeittiparkki-hankkeen alullepanijana.

Huittisten kaupungin elinvoimajohtaja Riikka Peippo sai viime viikolla iloisia uutisia, kun kaupungille saapui ELY-keskuksen myönteinen rahoituspäätös skeittiparkki-hankkeelle.

Skeittiparkkia on suunniteltu Huittisiin jo pitkän aikaa. Lopullinen sykäys parkin suunnittelulle lähti, kun skeittausta omassa nuoruudessaan harrastanut huittislainen Aleksander Talzi alkoi ajaa asiaa lähes kolme vuotta sitten.

Talzi julkaisi aiheesta päivityksen sosiaalisessa mediassa ja asiaan tarttuivat myös paikalliset kuntapäättäjät. Sen jälkeen kaupungilla alettiin pohtia, miten skeittiparkin perustaminen onnistuisi.

Parkin paikaksi lukittiin Pellonpuiston koulun ja Lauttakylän lukion välissä olevalle puistoalueelle, jonne nuorisovaltuusto on hankkinut osallistavan budjetin rahallaan penkkejä ja pöytiä nuorison käyttöön.

Rahoitusta päätettiin hakea Joutsenten reitiltä, joka myönsi avustuksen lokakuussa.

Peippo tietää, että ELY-keskuksen lopullista rahoituspäätöstä on odotettu Huittisissa kuumeisesti.
”Yksi äiti on jo ottanut minuun yhteyttä ja kertonut, että heillä on skeittilauta ostettuna. Tänä kesänä sitä ei vielä taida saada käyttöön, mutta ensi kesänä varmasti”, Peippo naurahtaa.

94 000 euron hanke rahoitetaan osin Joutsenten reitin hankerahalla ja osin kaupungin saamilla perintövaroilla. ELY-keskuksen myöntämä avustus on 65 800 euroa.

Vauhdilla eteenpäin

Huittisten kaupungin maanrakennuspäällikkö Johanna Kalaoja lupaa, että nyt kun rahoituspäätös on viimein tullut, skettiparkin pohjatöiden kilpailutus laitetaan käyntiin vauhdilla.

Kalaoja kertoo, että sekä pohjatyöt että alueen asfaltointi tullaan toteuttamaan urakoitsijan toimesta.

”Koska kesä on näin pitkällä, hankkeen kanssa pyritään etenemään nopealla aikataululla. Pienimuotoinen kilpailutus on tarkoitus tehdä tässä heinäkuun aikana ja pohjatöihin päästään toivon mukaan elokuussa.”

Parkkiin tulevat obstaakkelit on jo suunniteltu yhdessä lajin harrastajien kanssa, myös niiden osalta kilpailutus käynnitetään mahdollisimman pian.

”Tässä vaiheessa en osaa vielä varmaksi sanoa, voidaanko obstaakkelit saada paikoilleen vielä tämän syksyn aikana, todennäköisesti niiden asennus jää kesään”, Kalaoja arvelee.

Maanrakennuspäällikön mukaan rakentamisessa ei kannata pitää turhaa kiirettä.

”Tarkoitus on, että tehdään kerralla kestävää ja laadukasta, joten vaikka asiassa halutaan edetä nopeasti, niin ennemmin kannattaa jättää jotain ensi vuodelle kuin tehdä kehnoja kompromisseja.”

Suunnitelma määrittelee raamit

Suunnitteluun ei kuitenkaan enää mene aikaa, sillä skeittiparkiin haluttavat obstaakkelit on määritelty.
”Valmistajat pääsevät esittelemään oman näkemyksensä suunnitelmasta ja toteutuksesta meidän määrittelemiemme raamien mukaan”, Kalaoja kertoo.

Pohjatöiden osuus hankkeen kokonaisbudjetista on noin 20 000 euroa ja obstaakkelien noin 60 000 euroa.

”Tämä on melko poikkeuksellinen hanke, sillä toimijoilta on pitänyt selvittää esimerkiksi sitä, millaista asfalttipintaa skeittiparkkiin tarvitaan”, Kalaoja paljastaa.

Jätä kommentti