Gluteenittomiin tuotteisiin erikoistuneelle Kauraston Pakarille uusi omistaja – ”On hyvä, kun ei tarvitse lähteä nollapisteestä”

Kirsi Aurasto ja Sari Väisänen työn touhussa leipomossa.

Kauraston Pakarin keittiössä leivotaan tarmokkaasti käsityönä kotoisalta maistuvia ruoka- ja kahvileipiä.

Useimmat työpäivät alkavat jo anivarhain – ei ole tavatonta, että aherrus alkaa jo aamuneljältä.
Kirsi Auraston perustama yritys on vakiinnuttanut asemansa, ja leipomosta lähtee tuotteita myyntiin moniin Pirkanmaan ja Satakunnan kauppoihin.

”Suurimmat asiakkaat ovat Pirkanmaan ja Satakunnan osuuskaupat sekä Sastamalan Citymarket”, Aurasto mainitsee.

”Olen keskittynyt kauppaliikkeisiin. Asiakaskunta on lisääntynyt tasaiseen tahtiin vuosien varrella ja lisäpotentiaaliakin olisi. Yksityisillekin teemme, mutta se on hyvin pienessä roolissa.”

Yrityksellä on edessään omistajanvaihdos.

Kirsi Aurasto on kokenut, että on tullut aika siirtää viestikapula eteenpäin.
Kauppakirjat allekirjoitetaan 31.7. ja leipomon uutena yrittäjänä aloittaa Sari Väisänen ostamalla koko osakekannan.

Väisänen valmistui leipuri-kondiittoriksi viime vuonna.
Valmiiksi pyörivä yritys vahvalla asiakaskunnalla kiinnosti.

”On hyvä, kun ei tarvitse lähteä nollapisteestä”, iloitsee viestikapulaan tarttuva Sari Väisänen.

Kauraston Pakarin tuotevalikoimissa huomioidaan erityisruokavaliot.

Kauraston Pakari aloitti alun perin toimintansa vuonna 2016 toiminimiyrityksenä, jolloin Kirsi Aurasto leipoi tuotteet vielä kotipihan leipomossa .
Toiminnan kasvaessa edessä olivat muutokset.

”Nyt yritys on jo 3,5 vuotta ollut osakeyhtiö ja näissä nykyisissä tiloissa olemme toimineet 2,5 vuotta”, Aurasto selvittää.
Leipomo sijaitsee Sastamalan Kiikoisissa Vuolteen teollisuualueella.
Yrityksen myyminen on pitkän harkinnan tulos.

”Minulla on ollut terveysongelmia jo pitempään, ja olkapäävaivan takia tämän ammatin harjoittaminen alkaa olla vaikeaa. Se, että löytyi hyvä jatkaja, on minulle suuri helpotus”, myöntää Aurasto.

”Uuden omistajan myötä yritys varmasti myös kasvaa ja kehittyy.”
Kauraston Pakari on erikoistunut pelkästään gluteenittomien tuotteiden valmistukseen.

”Moni sellainenkin, jolla ei ole todettu keliakiaa on huomannut gluteenittomien tuotteiden sopivan omalle vatsalle parhaiten”, tietää Kirsi Aurasto.

”Teemme eri ruokavaliolle sopivia ruokaleipiä ja makeita leivonnaisia; maidottomia, hiivattomia, vähähiilihydraattisia ja muutamia vegaanisiakin. Kaikki maitotuotteita sisältävät tuotteet ovat laktoosittomia.”

Valikoimiin on pyritty joka vuosi lisäämään kaksi uutuutta sekä leipäpuolelle että makeiden tuotteiden puolelle.
Uuneissa paistuvat leivät, sämpylät, pullat ja kuivakakut. Perinteisiä munkkirinkilöitäkin leipomossa valmistetaan.

”Hittituotteet, jotka ovat maistuneet kaikkein eniten ovat porkkanasämpylät ja saaristolaisleipä, kuivatut rouskuteltavat valkosipulihapanlastut, porkkanakakku ja perinteisellä reseptillä tehdyt kaneliässät”, paljastaa Aurasto.

”Näillä samoilla tuotteilla mennään jatkossakin, koska niillä on hyvä kysyntä. Tietysti asiakkaiden tuotetoiveet huomioidaan ja mahdollisuuksien mukaan otetaan tuotantoon”, Sari Väisänen lupaa.

Jätä kommentti