Suomen surkein kylätie löytyy Säkylästä: ”Eläinkuljetusten pomppurata”

Säkylä, Vanhankyläntie
äkylän Vanhankyläntie on ”Eläinkuljetusten pomppurata” ja Suomen surkein kylätie. Kuva: Marianne Isotalo-Ojala.

Säkylän Vanhankyläntie eli maantie 12703 on valittu Suomen surkeimmaksi kylätieksi. Sen kuntoa luonnehditaan todella heikoksi.

”Tie on noin viisi kilometriä pitkä ja sitä on yli viisitoista vuotta paikkailtu”, kertoo Marianne Isotalo-Ojala. Hän otti voittaneen valokuvan kilpailuun.

Vanhankyläntien varrella on useampia isoja eläintiloja sekä sokerijuurikkaan ja tärkkelysperunan viljelyä. ”Yhteensä tiellä kulkee yli 2 100 raskasta ajoneuvoa vuodessa”, laskee Marianne Isotalo-Ojala. Voittaneen kuvan nimeksi tuli Eläinkuljetusten pomppurata.

”Tien kunto on todella heikko ja sen rakenteet ovat pettäneet niin pahasti, että tietä pitää ajaa kieli keskellä suuta. Talvikunnossapito on todella haasteellista tien epätasaisuuden vuoksi”, Marianne Isotalo-Ojala luettelee. ”Lisäksi tien heikko kunto kuormittaa sivuteitä, jotka ovat yksityisteitä. Näitä yksityisteitä pidetään kiertoteinä, mikä taas kuormittaa tiekuntien taloutta”, hän jatkaa.

Suomen Kylien ja Suomen Tieyhdistyksen järjestämällä kilpailulla halutaan muistuttaa tieverkon huonosta kunnosta. Voittaja valitaan Maaseudun Tulevaisuuden äänestyksellä.

Jätä kommentti