Huittisissa halutaan nyt koti joenrantaan – Myös Kuninkaistenmäen omakotitontit ovat käyneet kaupaksi odotetulla tavalla

Kuninkaistenmäen ensimmäiset talot valmistuivat vuonna 2014. Tälläkin hetkellä alueelle rakennetaan useampaa omakotitaloa.

Aivan Huittisten keskustan tuntumassa sijaitsevasta Kuninkaistenmäestä on muutamassa vuodessa tullut juuri niin suosittu asuinalue, mitä Huittisten kaupungin maankäyttöpäällikkö Seija Holmi arveli muutamia vuosia sitten, kun aluetta alettiin suunnitella omakotiasumiseen.

Kuninkaistenmäestä on tähän mennessä myyty 22 omakotitalotonttia ja myynnissä on tällä hetkellä enää seitsemän tonttia.

”Tosin kuluvan vuoden aikana on tarkoitus rakentaa alueelle Kiusalinnankatu, jonka varrelle saamme myyntiin lisää tontteja, kunhan kunnallistekniikka valmistuu. Uskoisin, että nämäkin tontit saadaan myyntiin viimeistään ensi keväänä”, Holmi kertoo.

Kuninkaistenmäen ensimmäiset talot valmistuivat vuonna 2014 ja tällä hetkellä alueella on taloja eri rakennusvaiheissa.

”Kuninkaistenmäki on herättänyt selvästi kaupungin alueista eniten kiinnostusta rakentajien keskuudessa. Se ei ole mikään ihme, sillä osittain metsikköön rajoittuvat tontit ovat todella kivoja ja alueelle rakentuneet talot tekevät paikasta viihtyisän. Minusta Kuninkaistenmäestä leikkipuistoineen on tullut oikein onnistunut kokonaisuus”, Holmi hymyilee.

Tonttikaupassa menossa hiljaisempi vaihe

Kaupungilla on vapaana tontteja myös Nanhialla ja Sammussa. Holmin mukaan myös Sammun tontit ovat käyneet mukavasti kaupaksi ja alueella on tällä hetkellä vapaana kuusi omakotitalotonttia.
Nanhialla tonteista on myyty vasta kaksi ja vapaana on vielä 12 tonttia.

Vampulassa omakotitalotontteja on vapaana yli 30, mutta Holmin mukaan ne eivät ole herättäneet kiinnostusta viime vuosina.

”Yleisesti ottaen tonttikauppa on ollut viime aikoina poikkeuksellisenkin hiljaista. Kauppoja ei ole tehty ja kyselyjäkin on ollut vain vähän.”

Maankäyttöpäällikkö ei usko, että syynä hiljentymiselle olisi niinkään oikeanlaisten tonttien puuttuminen, vaan enemmänkin maailmanlaajuinen tilanne.

”Rakennuskustannusten noususta puhutaan paljon ja muutenkin ilmassa on ollut paljon kaikenlaista epävarmuutta, se vaikuttaa väistämättä kysyntään.”

Jokirantatontteja tulossa Sahkoon ja Kalloon

Huomattava kiinnostuspiikki oli havaittavissa kuitenkin siinä vaiheessa, kun kaupunki paljasti suunnittelevansa uuden asuinalueen kaavoittamista Sahkon alueelle, Loimijoen rantaan.

”Sahkonkadun jatkeen myötä myyntiin tulee jossain vaiheessa kolme rantatonttia. Jo tässä vaiheessa näihin on tullut viisi kyselyä”, Holmi paljastaa.

Maankäyttöpäällikön mukaan on mahdotonta sanoa, missä vaiheessa Sahkon tontit saadaan myyntiin, kaava on kuitenkin tarkoitus saada lainvoimaiseksi vielä kuluvan vuoden aikana.

”Mutta vielä ei tiedetä, milloin kunnallistekniikkaa päästään alueelle rakentamaan.”

Joenrantatonttien kysyntään pyritään vastaamaan lisäksi Laidunmaankadun jatkeella Kallossa.

”Koska tällaisia lähellä keskustaa olevia joenrantatontteja kaivataan nyt selvästi, niin tietenkin pyrimme siihen kysyntään vastaamaan. Ihan vielä muuttokuormaa ei kuitenkaan kannata alkaa pakata, sillä Sahkossakin tonttien tulemista myyntiin pitää vielä malttaa odottaa. Kallon alueella odotus tulee olemaan sitäkin pidempi, sillä alue on vasta luonnosteluvaiheessa”, Holmi toppuuttelee.