Kiikoisten asukasillassa annettiin sapiskaa Sastamalalle

Kiikoisten asukasiltaan osallistui yli viisikymmentä ihmistä.

Runsaat viisikymmentä kiikoislaista kiinnostui Sastamalan kaupungin asukasillasta tiistaina Toukolan koululla. Sapiskaa annettiin, mutta säällisesti. Esiin nousivat muun muassa hammashoito, Ilola, kunnantalon käyttö, postitoimipaikkojen nimien poisto, kouluruoka ja yhdistymissopimuksessa sovittujen hankkeiden toteutuminen. Vastaajina kysymyksiin oli kaupungin koko ylin virkamiesjohto.
Tilaisuuden aloituspuheenvuoron piti keskustan kiikkalainen valtuutettu Pauli Pietilä, joka on kansalaisvaikuttamisen työryhmän puheenjohtaja. Hän kehaisi heti alkuun kiikoislaisia.
”Vammalassa oli vastaava tilaisuus viikko sitten. Siellä oli paikalla runsaat kymmenen tavallista kuntalaista. Täällä on monikertainen määrä. Kyllä Kiikoinen Vammalan voittaa kaikessa.”
Erityistä kiinnostusta kohdistui koulu-kirjasto-hankkeeseen ja rantasaunaan. Molemmista on sovittu yhdistymissopimuksessa. Koulu-kirjasto on siirtymässä, koska valtionapua ei ole vielä saatu ja rantasauna odottaa vuoden 2015 lopulle siirtoviemäriä Kiikkaan.
Markku Alajoki Taatinmaasta oli tyytyväinen siihen, että sopimuksessa sovittuja hankkeita on viety aika hyvin eteenpäin. Hän kuitenkin kysyi kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergilta lupausta siitä, että myös koulu-kirjasto ja rantasauna etenevät, eikä joku muu hanke kiilaa edelle.
”Rantasauna toteutuu varmasti suunnitelmien mukaan. Koulu-kirjasto-hankkeessa pitää odottaa valtionapupäätöstä. Sen mukaan on elettävä”, vastasi kaupunginjohtaja.
Jos valtionapua ei tule kahden seuraavan vuoden aikana, niin yhdistymissopimuksessa on sovittu, että koulu-kirjasto-hankkeeseen laitetaan silti 600 000 euroa. Rahalla tehdään, mitä saadaan. Yhtenä vaihtoehtona voi olla kirjaston siirto entiselle kunnantalolle, joka nykyisin on vakaassa vajaakäytössä.
Lue lisää kiikoislaisista tunnelmista ja sapiskasta Sastamalalle Alueviestistä keskiviikkona 30. lokakuuta.

 

 

 

  • Nimetön

    Peruuttakaa äkkiä tuo Kiikoisten liittäminen Sastamalaan,Ilomantsi olisi sopiva suunta.Silkkaa valitusta joka asiasta.

    • Nimetön

      Upeaa että joku pitää kuntalaisten puolta ja valvoo virkamiesten tekemisiä ja tekemättä jättämisiä!

  • Nimetön

    Peruuttakaa äkkiä tuo Kiikoisten liittäminen Sastamalaan,Ilomantsi olisi sopiva suunta.Silkkaa valitusta joka asiasta.

    • Tuntematon

      Eiköhän se ole liitetty jo,onko tiedon kulku sinnepäin jotenkin myöhässä.

  • ....

    Se on niin ruma rakennus toi kunnantalo, että siittä voisi tehdä vaikka varoittavan esimerkin . Ja eikös sen vaakunan mikä siellä o. Voisi jo ottaa pois muistuttamasta ankeista ajoista.

  • Nimetön

    Koulu-kirjasto kunnantalolle ja rahat johonkin tarpeellisempaan sanon mää

  • Nimetön

    Kuntalaiset esittivät hyviä ja ajankohtaisia kysymyksiä -mutta vastaukset jäivät joiltakin virkamiehiltä saamatta… mitä ne tekevät palkkansa eteen? Missä viipyy Servin kannattavuuslaskelmat -eikös senkin pitäisi osavuosittain seurata missä mennään… kuinka kannattava keskuskööki onkaan vai vieläkö on käynnistysongelmia..?

  • Nimetön

    En päässyt tulemaan tilaisuuteen mutta kuulin että siellä oli joku kertonut oikein makean vitsinkin! Voi kun olisin niin mielelläni ollut mukana kuulemassa sen!!!

    • Nimetön

      Juu olihan se aika mojova herja, siinä pisti t….nuija parastaan.

      • Nimetön

        No se t…nuija oli kuulemma eksyny Vammalan keskustaan, hakenu sitten kuumeisesti maataloustoimistoo,jotta vois hakee lisää maataloustukiaisia! Kovin on pienet piirit toisilla siä Kiikoisten perillä!

      • Nimetön

        TS: ”Päivitetty 2.12.2011 13:22
        Kiikoisten nimi katoaa postiosoitteista

        Veli-Matti Saksi
        Jos Kiikoinen liittyy Sastamalaan, niin kunnan nimi katoaa postiosoitteista. Postinumerot säilyvät ennallaan. Soraäänittä kiikoislaiset eivät nimeä luovuttaneet. Yhdistymisselvityksen ohjausryhmässä postiosoitteesta äänestettiin, koska asiaa pohtineen työryhmän mukaan kunnan ja sen asukkaitten yhteinen näkemys oli, että Kiikoinen jää osoitteisiin.

        Kiikoisten kunnanhallituksen puheenjohtaja ja ohjausryhmän puheenjohtaja Marko Suoniemi suree hieman nimen katoamista osoitteista. Silti hän äänestyksessä oli nimen poistamisen kannalla.”

  • Nimetön

    Sastamalan kouluruuan halvoista raaka-aineista ei maittavia aterioita synny.
    Nälkäisinä kotiin palaavat koululaiset näkyvät perheiden ruokamenoissa.
    Toukolan hyvästä ruuasta on vain muisto jäljellä.

    • Nimetön

      Onhan siellä ollut tänä syksynä jo kaksi kertaa liharuokaa tarjolla… Kiikoisten aikana totuimme ilmeisesti liian hyvään.

    • tuntematon

      Ruoka, ja sekin huonoa, tuoraan Vanhustentalolle KAKSI ( 2) kertaa viikossa, joten asukkaiden pitää ostaa muutakin ruokaa elääkseen!! Kokoomus ovatko kiikoslaiset vanhukset ansainneet tällaisen kohtelun ??? Ei teistä ole vastaaksi – poliisit te kyllä hälytitte – senkin turhaan !!!!!

      • Tuntematon

        EI kokkoomuslaiset koskaan ole aatellu kuin omaa napaansa,EI ne köyhemmisistä välitä irvivät vaan.joskus vitonenki on raha jolla täytyy pärjätä,kokkari ei sitä joskus ymmärtäny muutaku hirnu.

  • Nimetön

    Nuolikoskelta ei herunut tietoa vanhusten/lasten ruuan valmistushinnoista . Väitti kuitenkin kustannusten alentuneen.

  • Nimetön

    Juu kyllä ruaka huanontunu on, muistan kon Viitasen Sylvi teki aikoinaan nin hyvvää läskisoossia, etten oo koskaan sen jälkeen nin ernomasta saanukkan.

  • Nimetön

    ….yhteisöhäissä ruokaa riitti viini virtasi….polliiseja piisas….Virkkusen vaunut kylläkin kyyditsivät häntä polittiseen hautaansa..

  • Nimetön

    Älkää ny viittikö kepuämmät ennää! Kyä mää oon jo tarpeeks teitä ja teirän puhheita hävenny!

  • Nimetön

    eikös tuo Marko postitoimipaikan nimeä äänestettäessä ollut juuri se henkilö joka ratkaisi postitoimipaikan nimen muuttumisen Kiikoisista Sastamalaksi?

  • Nimetön

    Mikä nyt oli, kun Kiikoisten kokkarit eivät avanneet suutaan tiistaina asukasillassa? Poikkeuksena Markon selittelyt, jotka nekin upposivat turvesuohon.

  • Nimetön

    …kokcareista tuo tunnettu sovinistisika ole koskaan osannut mitään puhua….tuskin uskaltautui nytkään paikalle.

  • Nimetön

    Huh huh, kyllä hävettää kirjoittelun taso! No tätähän tää on näillä muutamilla aina ollut

    • Tuntematon

      lehtikeikkeitä on yhdellä jos toiselle kerättynä,täytys muistaa ne ennen vaaleja ns.”lupaukset”.

      • Nimetön

        Voisitko palauttaa mieleeni, mitä Kiikoisten Keskusta lupasi ennen viime kunnallisvaaleja? Minä kun en muista muuta kun lupauksen pitää Kiikoinen itsenäisenä Poriin liittämiseen asti.

      • Nimetön

        Hohhoijjaa…. on sulla kummallinen muisti, niin se taitaa olla kokkareiden ominaisuus, meinaan kun tuo yksikin nimimestari muistaa mitä sattuu.

  • Yksi vähemmän

    Niin paljonko säästöä syntyisi jo kaikki virkamiesten suojatyöpaikat purettaisiin, Sastamalassa on johtajia joka sektorille aivan liikaa.

    Lasketaan Sastamalan turhat päällekkäisyys menot, huh huh mikä summa. Ei ihme jos rahat loppuu,oli sitten porkkanaatai muuta lupausta. Onko järkee..

    Kiinteistöihin ja niiden kuluihin saadaan uppoamaan aivan tuhoton summa vuodessa. Verorahoja.

  • odota rauhassa kunnes

    Rantasauna toteutuu varmasti suunnitelmien mukaan. Koulu-kirjasto-hankkeessa pitää odottaa valtionapupäätöstä. Sen mukaan on elettävä”, vastasi kaupunginjohtaja.
    Jos valtionapua ei tule kahden seuraavan vuoden aikana, niin yhdistymissopimuksessa on sovittu, että koulu-kirjasto-hankkeeseen laitetaan silti 600 000 euroa. Rahalla tehdään, mitä saadaan.

    haluaisin uskoa…mutta silti vähän epäilyttää….Rahalla tehdään, mitä saadaan.???

  • Katkeran puhetta

    Kyllä mualmaan tekstiä mahtuu. Jokainen nyt vois mennä katsomaan hetkeksi aikaa itseään peilistä. Aika pian ainakin itse huomaan, ettei ihan älyttömästi ole varaa mennä haukkumaan toisten vikoja. Meitä kiikoislaisia ensimmäisen kiven heittäjää löytyy ihan helvetisti.

    Muille tiedoksi, kun näitä joku muualtakin oleva lukee. Kymmenen vuoden päästä kiikoisista kannattaa katsella mökkiä itselleen. Myynnissä halvalla kivaa tonttia ja meitä suunsoittajaämmiä ei enää siinä vaiheessa montaa ole ja meillä sitä paitsi mitään väliäkään, sen verran lujaa tässä eteenpäin Suomi menee, kohti katastrofia. Onneksi on perunaa kellarissa, saa ämmät apetta, että jaksaa haukkua. Menen tästä peilin eteen todetakseni muutaman liikakilon. Tähän loppui tämän sivuston lukeminen. Yritän keksiä jotain muuta tekemistä. Lenkille vaikka lähtis.

    • Nimetön

      No mene nyt hyvä ihminen lenkille, kun sinne noin paljon hainoot, mutta varo suonsilmäkkeitä.

  • Nimetön

    Ostaisikko Olgen kirjoittajalta auton?
    Minä en ostaisi. Niitä liikaa tuupataan tiensivuun.

Kommentointi ei ole käytössä.