Stormin Löytöeläinpalvelua epäillään eläinsuojelurikoksesta – “Asia ei ole niin mustavalkoinen”

Stormin Löytöeläinpalveluun on toimitettu Sastamalassa muun muassa koiria. Kuva: Minna Isotalo.

Sisä-Suomen poliisi tutkii Stormin Löytöeläinpalvelun toimintaa epäiltynä eläinsuojelurikoksesta.

Rikoskomisario Pauli Pitkäkoski ei tässä vaiheessa kommentoi asiaa, mutta vahvistaa, että tutkintapyyntö koskien mahdollista eläinsuojelusrikosta on poliisille tehty ja tapausta selvitetään.

Sastamalan terveysvalvonnan johtaja Risto Ekosen mukaan Stormin Löytöeläinpalveluun on tehty eläinsuojelutarkastus 20. joulukuuta kaupungin saaman ilmoituksen perusteella. Valvontaviranomaisten saama ilmoitus koski samaa asiaa, jota poliisikin tutkii.

”Eläinsuojeluilmoitus koski koiran epäonnistunutta lopetusta. Tarkastuksen yhteydessä todettiin, että näin on käynyt”, Ekonen toteaa.

Ekosen mukaan asiaan on puuttunut myös läänineläinlääkäri, joka velvoitti kunnan tarkastuskäynnille saatuaan tiedon mahdollisesta eläinsuojelulain vastaisesta toiminnasta.

Löytöeläimet toimitettava Keikyään tai Kiikoisiin

Stormin Löytöeläinpalvelu oli nimetty yhdeksi kolmesta sastamalalaisyrityksestä, jotka hoitavat eläinsuojelulain perusteella talteen otettuja, irrallaan olevia ja villiintyneitä pieneläimiä vuosina 2020-2022.

Nyt Sastamalan kaupunki on perunut hankintapäätöksen Stormin Löytöeläinpalvelun osalta. Kaupunki hankkii kyseiset palvelut Highintensity’s Kenneliltä Keikyästä ja Kiikoisten Löytöeläinpalvelulta.

Hiirisalmi: ”Asia ei ole niin mustavalkoinen”

Stormin Löytöeläinpalvelua luotsaava Anne Hiirisalmi toteaa Alueviestille, ettei halua kommentoida tapausta tutkinnan tässä vaiheessa, mutta sanoo, ettei asia ole niin mustavalkoinen kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Tyrvään Sanomat.