Päiväkoti sittenkin Kiikostaloon? – ”Palautetaan se vaihtoehto välittömästi suunnittelupöydälle”

Kiikostaloon halutaan päiväkoti. Kuva: Alueviestin arkisto / Veli-Matti Saksi.

Sastamala joutui keskeyttämään uuden päiväkodin hankinnan Kiikoisiin, koska saadut urakkatarjoukset olivat niin selkeästi yli budjettiin niille varatun määrärahan.

Kaupungin tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi sanoo, että päiväkoti Kiikoisiin tarvitaan ja sellainen sinne myös tulee.

”Palautetaan välittömästi se toinen hyvä vaihtoehto, eli Kiikostalo, suunnittelupöydälle.”

Päiväkodin remontoiminen vähälle käytölle jääneeseen entiseen kunnantaloon oli Toukoniemen mukaan pitkään kiikoislaisten toiveena. Nyt suunnittelua jatketaan siltä pohjalta.

”Tämä vaihtoehto tulee edukkaammaksi kuin kokonaan uuden kiinteistön rakentaminen. Lisäksi tyhjillään olevia neliöitä saadaan hyötykäyttöön.”

Toukoniemen mukaan valmistelun aikana on myös syntynyt uusia ideoita sen suhteen, miten Kiikostalo muokkautuu päiväkotitoimintaan.

”Varmasti siitä saadaan hyvä päivähoidon arjen sujuvuutta ajatellen.”

Asian kanssa on tarkoitus edetä nopeasti. Hankesuunnitelma on työn alla, ja sivistyslautakunta käsittelee asiaa 29. syyskuuta, kaupunginhallitus sen jälkeen.

Tälle vuodelle uuden päiväkodin rakentamiseen oli budjetoitu 500 000 euroa, kokonaisuudessaan hankkeen oli ajateltu vaativan noin 750 000 euron määrärahan. Hankinta keskeytettiin, koska saadut tarjoukset ylittivät budjetin merkittävästi.

Rakentaminen on juuri tähän maailman aikaan todella kallista, harmittelee Toukoniemi. Riskit ovat suuret niin rakennusliikkeille kuin tilaajallekin.

”Rakennusliikkeissä ei voida tietää, onko materiaalien hinnan suhteen saavutettu nyt huippu vai voivatko hinnat vielä nousta. Tietty riskivara on pakko jättää, mikä varmasti hilaa hintalappuja nyt ylöspäin”, Toukoniemi miettii.

Aiemmin Alueviestissä:

https://alueviesti.fi/2021/09/10/kiikoisten-paivakodista-tarjoukset-yli-kukkaron-hankinta-keskeytetty/

 

Kommentointi ei ole käytössä.