Miro Lehtisen tukijoukko sai keräysluvan – Varainkeruu sastamalalaisen urheilijanuorukaisen hyväksi alkaa torstaina

Miro Lehtinen etualalla. Taustalla keräyksen puuhamiehiä: Mauri Tuominen, Arto Satonen ja Kari Kaaja.

Kansalaiskeräys veneonnettomuudessa toisen jalkansa menettäneen Miro Lehtisen hyväksi on alkamassa. Keräyksen tuotolla on tarkoitus auttaa sastamalalaisnuorukaista saamaan urheilun ja liikunnan harrastamisen mahdollistava proteesi.

Keräysaika on 16.9. – 15.12.2021. Eli kortensa kekoon voi kantaa torstaista 16. syyskuuta alkaen.

Tilin nimi on Miro Lehtisen tukitili ja sen numero on FI9156600620173385. Keräysluvan numero RA/2021/1133.

Pienkeräyslupa mahdollistaa 10 000 euron summan keräämisen, minkä lisäksi yritykset voivat muistorahaston kautta tukea urheiluproteesin hankintaa.

Varainkeruukampanjaa edistävät muun muassa Sauli ”Pappa” Vainiomäen muistorahaston toimijat.

19-vuotias Miro Lehtinen kertoi aiemmin Alueviestille, että keräyksen järjestävä taho tulee häntä henkilökohtaisestikin lähelle, sillä hän on saanut aikanaan VaLePassa olla myös lentopallo- ja urheiluvaikuttaja ”Pappa” Vainiomäen valmennuksessa.

Lehtinen on parin vuoden takainen B-poikien lentopallon Suomen mestari. Beach volleystä hänellä on alle 16-vuotiaiden SM-hopeaa. Lentopallon lisäksi hän on pelannut muun muassa jalkapalloa.

Mikä hänen lajinsa voisi tässä uudessa elämäntilanteessa olla, on vielä arvoitus. Lehtisen mukaan menee ainakin vuosi ennen kuin urheiluproteesi on ajankohtainen, sillä normiproteesiinkin tottuminen ottaa aikansa.

Miro Lehtinen edessä ja taustalla innostuneet tukijoukot eli ”urheilumiehet” Lauri Haapamäki, Pentti Hiirijoki, Kari Kaaja, Mauri Tuominen ja Arto Satonen.

Jätä kommentti