Haapamäki mitalijahtiin ‘oranssin armeijan’ tukemana – “Kaikkemme tehdään, että saadaan kaudelle arvoisensa päätös”

Henkka Haapamäki. Kuva: Merita Mäkinen.

Debyyttikauttaan rallicrossin SM-sarjan SuperCar-luokassa ajava Sastamalan Autourheilijoiden Henri Haapamäki lähtee luokan viidenneltä sijalta tavoittelemaan SM-mitalia.

Edellisessä osakilpailussa Hyvinkäällä sarjan mestaruuden varmisti jo alkuerien jälkeen Jere Kalliokoski, joten tarjolla on vielä hopea- ja pronssimitalit. Kauden viimeinen osakilpailu ajetaan lauantaina käytännössä Haapamäen kotiradalla Kaanaassa, Tampereen kupeessa, jonne on tulossa bussilastillinen faneja kannustamaan Haapamäkeä mitalijahdissa.

Kaksinkertainen SRC-luokan Suomen mestari Haapamäki on napannut mitalin jokaisella neljällä kaudellaan. Kuluvalla kaudella mitalin saavuttaminen tulee olemaan kuitenkin kovan työn takana. Kauden kahden ensimmäisen kisan jälkeen Haapamäki oli vasta luokan sijalla 11, kun plakkariin oli kertynyt vain 13 SM-pistettä ja kaksi keskeytykseen päättynyttä osakilpailua.

Kolmannessa osakilpailussa Haapamäki ajoi kolmanneksi, joskin silloinkin tekniikka puuttui peliin ja keskeytyskin enemmän kuin lähellä. Vasta kauden edellisessä, neljännessä osakilpailussa Haapamäki sai ajaa tasapainoisen päivän ilman murheita ja siitäkin kisasta tuloksena oli kolmas sija, joka nosti Haapamäen viidennelle sijalle.

SM-mitaliin matkaa Haapamäellä on 16 pistettä, joskin laskemista vaikeuttaa se, että SM-pisteissä otetaan kauden päätyttyä huomioon viidestä kilpailusta neljän parhaimman tulokset. Selvää on kuitenkin se, että tiukimmin kiinni mitaleissa ovat tällä hetkellä J-P Rajala ja Mika Liimatainen, mutta Haapamäki ei aio antaa tuumaakaan periksi ennen kuin kaikki lähdöt on ajettu.

”Niin pitkään kun on mahdollisuuksia mitaliin niin kaikkemme tehdään, että saadaan kaudelle arvoisensa päätös. Joka tapauksessa on hienoa päättää kausi Kaanassa, tavallaan kotiyleisön edessä ja fanijoukon tukemana,” Haapamäki päättää.

Kilpailu alkaa vapailla harjoituksilla lauantaina klo 9. Yleisö on tervetullut paikan päälle, mutta Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta näkyvä livelähetys mahdollistaa seuraamisen myös etänä.

Jätä kommentti