Kimmo Karppanen VaLePan hallituksen puheenjohtajaksi – “Itsestäni ei ole kuin höntsyilyyn Sammaljoen Sampolassa”

Kimmo Karppanen haluaa suunnata katseen tulevaisuuteen, mutta ymmärtää että seuran perinteet ovat tärkeä voimavara.

VaLePa ry on saanut uuden puheenjohtajan ja hallituksen. 6. syyskuuta koolla ollut vuosikokous valitsi hallituksen puheenjohtajaksi Kimmo Karppasen ja jäseniksi Veli Ollilan, Pekka Telilän, Sami Yskin sekä uutena jäsenenä Jukka Pusan.

Jarmo Nieminen jää pitkän rupeaman jälkeen pois hallituksesta, mutta ei toiminnasta.

Niemisen toimintakaudella VaLePa on edennyt askel askeleelta Suomen kärkiseuraksi. Seuran menestys on ollut loistavaa kotimaassa, Euro Cupeissa asema on vakiintunut ja on otettu edistysaskeleita. VaLePa pelasi ensimmäisenä suomalaisjoukkueena Mestarien liigaan. Myös kansainvälistä yhteistyötä on viritelty muun muassa italialaisen Trentinon kanssa.

”Tulin VaLePan hallitukseen 2005 ja puheenjohtajaksi 2015. Tämä on ollut hienoa aikaa. Pitkän hallitustyöskentelyn jälkeen tunnen, että minun on aika antaa tilaa uusille henkilöille. Meillä on osaava organisaatio ja toimiva hallitus, joten seuran kehitystyö jatkuu edelleen”, Nieminen toteaa seuran toimittamassa tiedotteessa.

Vaativa askel, mutta luottavaisin mielin

VaLePan uusi puheenjohtaja Kimmo Karppanen on 61-vuotias insinööri. Koko työuransa hän on tehnyt YIT:llä ja on tällä hetkellä YIT Kalusto Oy:n toimitusjohtaja.

Hän asuu Sammaljoella, jossa hoitaa kotitilaansa.

”Paljasjalkaisena tyrvääläisenä lentopallo ja sen seuraaminen on kuulunut tavalla tai toisella elämääni. Itsestäni ei ole kuin höntsyilyyn Sammaljoen Sampolassa mutta sitäkin aktiivisemmin olen seurannut lippulaivamme VaLePan matkaa”, Karppanen kertoo.

Uuden puheenjohtajan mukaan VaLePan hallitus on ollut varmoissa käsissä.

”Oli hieno huomata joukkoon tullessani, kuinka ammattimaisesti ja innokkaasti asioita vietiin eteenpäin. Jarmo Niemisen johdolla seura on mennyt valtavasti eteenpäin ja VaLePaa on tehty tunnetuksi niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Siirtyminen puheenjohtajaksi on vaativa askel, mutta koska pohjatyöt on tehty hyvin, niin muun kokeneen ja ammattitaitoisen hallituksen kanssa on luottavaista lähteä jatkamaan seuran kehitystyötä.”

Koko kumppanuusverkosto toiminnan tukijalkana

Kimmo Karppanen kertoo, että Jarmo Nieminen on lupautunut auttamaan uutta puheenjohtajaa tarvittaessa ’senior advisorina’.

Uusi puheenjohtaja haluaa suunnata katseen tulevaisuuteen, mutta ymmärtää että seuran perinteet ovat tärkeä voimavara, jolla viedä VaLePaa vielä vahvemmin eteenpäin suomalaisen lentopallon lähettiläänä.

”Vaikka haemme talouden tukemiseksi uusia avauksia esimerkiksi tapahtumien tuottajana, emme saa unohtaa perinteitämme vahvana toimijana paikallisesti kaikkien meidän kumppaniemme kanssa. Joukkue, talkooväki, juniorit, fanit ja koko kumppanuusverkostomme on se tukijalka, jonka varaan on hyvä lähteä jatkamaan kehitystyötä.”

Jätä kommentti