Valtuustoaloitteet: Sastamalassa vedottiin myös Kuivaluodon laiturin ja lapsiystävällisemmän kunnan puolesta

Pentti Jarkko esitteli Kuivaluodon laiturin kunnostamista käsittelevän valtuustoaloitteen. Kuva: Sastamalan kaupungin nettilähetys.

Ympäristölautakunnan puheenjohtaja Pentti Jarkon (kesk.) ja teknisen lautakunnan puheenjohtaja Lauri Tapion (kok.) jättämässä valtuustoaloitteessa esitetään Kuivaluodon saaren laiturin uudistamista seuraavan veneilykauden eli kevään 2022 alkuun mennessä.

Kuivaluoto sijaitsee Pyhän Marian kirkon ja Ellivuoren välissä. Saari on luonnontilassa oleva kaupungin omistama noin neljän hehtaarin saari, jolle leiriytyminen on sallittu. Etelärannalla sijaitseva vanha puurakenteisen laituri on päässyt huonoon kuntoon. Laiturin järvenpuoleinen kannatusrakenne on pettänyt, laituri on taittunut ja jäänyt pahasti vinoon ollen tällä hetkellä vaarallinen.

”Kaupungin sivuilla Kuivaluotoa markkinoidaan virkistysalueena ja alueen sijainti onkin hyvin otollinen. Useat veneilijät Vammalan, Karkun ja Siuron suunnista käyttävät saarta retkikohteenaan. Kanoottimatkailijat ja sup-lautailijat Ellivuoren suunnasta ovat myös löytäneet kohteen.
Turvallisen ja helpon rantautumisen kannalta laituri on uudistettava pikaisesti.”

Jarkko ja Tapio esittävät asian ottamista teknisen lautakunnan työlistalle. Tarvittavat määrärahasiirrotkin investointia varten löytynevät, aloitteessa todetaan.

Demarien Leevi Karisalmi esitteli aloitteen, jonka myös vihreiden ryhmä allekirjoitti. Kuva: Sastamalan kaupungin nettilähetys.

Kuuluuko lapsen ääni Sastamalassa?

Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän aloitteeseen lähti mukaan myös vihreiden valtuustoryhmä. Siinä esitetään, että Sastamala hakee mukaan Unicefin Lapsiystävällinen kunta -malliin, jonka tarkoituksena on auttaa tekemään oikeita ratkaisuja lasten hyvinvoinnin kannalta.

”Kuuluuko Sastamalassa lapsen ääni? Haluammeko me kuulla sen?” aloitteessa kysytään.

Aloitteessa todetaan nykytilanne, jossa suuremmat ikäluokat siirtyvät viettämään eläkepäiviä ja pienemmät ikäluokat yrittävät pitää yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Samanaikaisesti valitettavan moni nuori syrjäytyy.

”Syrjäytyminen ei tapahdu hetkessä, vaan siihen vaikuttavat useat tekijät pitkälläkin aika välill, siksi lasten ja nuorten palveluihin ja hyvinvointiin on kiinnitettävä erityisen suurta huomiota.”

”Kunnan on tärkeä tehdä ratkaisuja, jotka ovat lasten hyvinvoinnin kannalta oikeita ja parhaita mahdollisia. Kunnan tehtävänä on tarjota yhdenvertaiset lähtökohdat kaikille lapsille”, sanoi aloitteen esitellyt Leevi Karisalmi (sd.).

Kolmaskin valtuustoaloite kokouksessa jätettiin ja siitä kerroimme jo aiemmin:

https://alueviesti.fi/2021/09/14/1-500-nimen-adressia-ei-voida-noin-vain-ohittaa-aetsan-ylakoulun-jatkon-puolesta-aloite-valtuustossa/

 

Kommentointi ei ole käytössä.