Asuntoja Hopun koulun sijoille? – ”Uudenlaista yhteisöllistä asumista keskustaan”

Tälle entiselle koulukorttelin alueelle voisi tulla myös uutta rakennuskantaa.

Entisen Hopun koulun alueen asemakaavan muutoksen suunnittelu on edennyt Sastamalassa.

Tavoitteena on muuttaa nykyisellään käyttämätön Hopun koulun toimitilarakennusten korttelialue pääasiallisesti asuinkäyttöön.

Kaavamuutoksella on tarkoitus mahdollistaa olemassa olevien rakennusten muuttaminen asumiseen sopivaksi sekä uusien puurakenteisten talojen rakentaminen.

Suunnitelma-aineiston mukaan alue on keskeisellä sijainnilla keskustaajamassa ja alueen kaavan muuttaminen toisi lisää asuinmahdollisuuksia keskustaan.

Lisäksi vanhojen koulurakennusten muuttaminen asuintiloiksi loisi Vammalaan uudenlaisen yhteisöllisen asumismuodon.

Tarkoituksena on kaavoittaa alue niin, että kulttuurihistorialliset ja maisemalliset ominaispiirteet säilyvät.

Korttelialueesta todetaan, että rakentamattomat tontin osat, joita ei käytetä liikenteeseen tai pysäköintiin, on säilytettävä tai niille on istutettava puita ja pensaita. Näillä määräyksillä on tarkoitus edistää puutarhamaisen asuinalueen muodostumista.

Tavoitteena on myös tarkistaa S-market Sastamalan kiinteistön kaavamerkintää ja pienentää päivittäistavarakaupan osuutta. Päivittäistavarakaupan osuuden pienentämisestä on sovittu Vammalantien jatkeen asemakaavan (Prismakeskuksen kaava) laadinnan yhteydessä.

Kaavoitusprosessi etenee siten, että kaavaluonnos olisi nähtävillä ja kommentoitavana ensi keväänä, kaavaehdotus kesällä ja varsinainen kaava voitaisiin hyväksyä kesällä tai syksyllä.

Tässä entisessä koulurakennuksessa toimi taannoin myös yksityinen päiväkoti.
Pihapiirin toisella laidalla olevan vihreän puutalon nurkalla pilkottaa Itsenäisyydentie. Tämä talo on uudempi kuin keltainen, suojeltu rakennus.

Poimintoja