Taitokeskus pääsi framille Huittisissa – “Sopivan tilan löytyminen ei ollut mikään itsestäänselvyys”

Taito Satakunta ry:n toiminnanjohtaja Hanna-Leena Rossi ja Huittisten Taitokeskuksen vastaava neuvoja Tiina Koskenranta iloitsevat siitä, että Huittisten Taitokeskuksen uusiin tiloihin saatiin rakennettua kunnollinen myymälätila käsityötarvikkeille.

Uteliaat kasvot kurkistavat sisään entisen Freezerin liiketiloihin Huittisten keskustassa. Muutaman viime viikon ajan rakennuksen isot ikkunat ovat olleet suojapapereiden peitossa, kun sisällä on touhuttu ahkerasti. Suojapaperiin on kuitenkin jätetty kurkistusreiät ohikulkijoita varten.

Taito Satakunta ry:n toiminnanjohtaja Hanna-Leena Rossi ja Huittisten Taitokeskuksen vastaava neuvoja Tiina Koskenranta vilkuttavat iloisesti kohti ikkunaa.

”Ohikulkijoita selvästi kiinnostaa, mitä täällä tapahtuu”, kaksikko naurahtaa.

Huittisten Taitokeskus on loppukesän aikana tehnyt muuton Karpintien punaisesta puutalosta aivan Huittisten ydinkeskustaan. Uusien tilojen avajaisia vietetään perjantaina Hullun Yön yhteydessä.

”Koko muutto sai alkunsa siitä, että olimme Karpintiellä kaupungin vuokralaisina. Omien kiinteistöjensä salkuttamisen yhteydessä kaupunki päätti laittaa entisen toimitilamme kiinteistön myyntiin ja tämän takia meidän piti etsiä uusi toimipaikka”, Rossi taustoittaa.

Koko prosessissa ehti vierähtää lopulta lähes vuosi.

”Sopivan tilan löytyminen ei todellakaan ollut mikään itsestäänselvyys. Totta puhuen, epätoivokin meinasi jo välillä iskeä”, Rossi myöntää.

Alun perin Taitokeskukselle suunniteltiin tiloja vanhalle kunnalliskodille. Rossin mukaan nämä tilat osoittautuvat lopulta liian epäkäytännöllisiksi.

”Kuninkaisissa emme olisi olleet yhtä helposti saavutettavissa kuin tässä keskustassa. Monen oli vaikea löytää jo Karpintielle, joten luulen, että Kuninkaisten sijainti olisi voinut koitua koko toiminnan kohtaloksi.”

Elinvoimajohtaja aktiivisesti apuna

Ennen uuden tilan löytymistä Rossi ennätti kiertää useammassa vapaana olevassa liiketilassa. Kevään aikana ennätettiin suunnitella myös mahdollista yhteistyötä ABC:lla olevan Käsityökorttelin kanssa.

”Huittisten kaupungin elinvoimajohtaja Riikka Peippo oli todella aktiivisesti mukana auttamassa toimitilaongelman ratkaisussa”, Rossi kiittelee.

Neliömäärältään sopivia ja yhdessä kerroksessa olevia toimitiloja ei vain Huittisista tahtonut löytyä.

”Kun tämä tila lopulta löytyi, kynnyskysymykseksi uhkasi nousta vuokra. Taitokeskus toimii yhdistyspohjalla, joten aivan ratkaisevassa asemassa oli se, että kaupunginhallitus myönsi meille toimitilavuokraa varten avustuksen. Se mahdollisti koko toiminnan jatkumisen Huittisissa ja olen todella kiitollinen hallitukselle tästä viisaasta päätöksestä”, Rossi toteaa.

Uusissa tiloissa yhdistyvät toiveet ja tarpeet

Nyt kun muutto alkaa olla voiton puolella, Rossi ja Koskenranta ovat todenneet, että uusissa tiloissa yhdistyivät lopulta kaikki Taitokeskuksen toiveet ja tarpeet.

”Moni on ihmetellyt sitä, että muutamme kovin pieniin tiloihin. Tosiasia on kuitenkin se, että uusissa tiloissa on vain reilut parikymmentä neliötä vähemmän tilaa kuin vanhassa paikassa ja täällä pystymme hyödyntämään jokaisen neliön täysillä toisin kuin rappusia ja pieniä komeroita täynnä olleessa, vanhassa puutalossa”, Koskenranta sanoo.

”Tähän tilaan pystyimme rakentamaan ihan oikean, erillisen myymälätilan ja kutomo sekä kurssitila saatiin erotettua kivasti huoneiston takaosaan”, Rossi kertoo.

Kaksikko uskoo, että hyvän sijainnin ansiosta yhä useampi löytää Taitokeskuksen palveluiden ääreen.

”Ennen tarvikemyymälästä ei oikein edes tiedetty, nyt kun olemme tässä näyttävästi esillä, siihen on varmasti helpompi poiketa.”

Taitokeskuksen myymälä on avoinna tiistaista perjantaihin kello 11-17.

”Perjantai on paras päivä poiketa ostoksilla, sillä silloin ole kursseja”, Rossi mainostaa.

Kurssitoiminta on jo pyörähtänyt käyntiin uusissa tiloissa.

”Myös kangaspuut ovat pian kutomiskunnossa ja otamme niihin varauksia heti Hullussa Yössä”, Koskenranta kertoo.