Paralympiamitalisti Amanda Kotajalle oma leivos – Syntyi kotiseudun ylpeydestä nuorta urheilijaa kohtaan

Leivoksen pohjassa yhtenä raaka-aineena ovat satakuntalaiset perunajauhot. Lisäksi pohjasta löytyy Tuulin ja Matin kehittämää ruusunterälehtihilloa.

Vampulasta kotoisin oleva paralympiamitalisti Amanda Kotaja on saanut oman leivoksen. Sen ovat kehittäneet yrittäjät Aino Tammi ja Saija Seppälä yhteistyökumppaneinaan Kotajan tilan Matti ja Tuuli.

“Ajatus leivoksesta lähti jo kauan aikaa sitten Saarisen Jukan ideasta, ja nyt paralympiamitalin myötä idea vietiin toteutuksen tasolle. Amandalta itseltään vielä varmistettiin, että asia sopii hänelle. Onhan hän leivoksen innoittaja”, yrittäjät kertovat tiedotteessaan.

Leivoksella halutaan nostaa esiin nuoren naisen menestystä ja tuoda julki kotiseudun ja kotipaikan ylpeyttä urheilijan menestyksessä. Herkun raaka-aineilla ja väreillä korostetaan erilaisia asioita, muun muassa satakuntalaisuutta, maanläheisyyttä, lähiruokaa ja naiseutta.

“Leivoksen pohja on valmistettu vanhalla leivosreseptillä, jossa yhtenä raaka-aineena ovat satakuntalaiset perunajauhot. Lisäksi pohjasta löytyy Tuulin ja Matin kehittämää ruusunterälehtihilloa. Leivos on pursotettu kauravalmisteella ja koristeltu puolukoilla ja hopeakuulilla.”

Tuote on tilaustuote, ja se on valmistettu niin että se se sopii myös gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville. Leivosta myydään ensi kertaa tänään Hullussa Yössä Huittisten torilla.

Jätä kommentti