Evankelisella opistolla paljastetaan Viestikoulutuskeskuksen muistolaatta – Muistuttaa nykyisiä sukupolvia rauhan merkityksestä

Karkun evankelinen opisto
Karkun evankelinen opisto.

Karkun evankelinen opisto ja Pirkanmaan Viestikilta ry järjestävät lauantaina 2. lokakuuta opistolla tilaisuuden, jossa paljastetaan viestikoulutuskeskustoiminnan muistolaatta.

“Karkun evankelisella opistolla toimi Viestikoulutuskeskus jatkosodan aikana lokakuusta 1941 elokuulle 1942”, kertoo opiston rehtori Marja Koskenniemi.

Sekä uusi muistolaatta että opiston juhlasalin sankarivainajien muistolaatta kertovat osaltaan, miten koko suomalainen yhteiskunta osallistui sotaponnistuksiin. Itsenäisyydestä maksettiin kallis hinta, ja se tuntui ja näkyi myös opiston toiminnassa.

“Viestikoulutuskeskuksen toiminnasta on tullut kuluneeksi 80 vuotta. Nyt paljastettava muistolaatta muistuttaa meitä nykyisiä sukupolvia siitä, miten valtava Jumalan lahja rauha on”, Koskenniemi sanoo.

Tilaisuuteen on kutsuttu Sastamalan kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajat sekä Viestikiltojen liiton puheenjohtaja ja sihteeri. Tilaisuus on avoin myös yleisölle.

Jätä kommentti