Artikkelit, PoimintojaPauliina Vilenius

“Arvostan tunnustusta kovasti” – Urheilutoimittajain Liitto nosti kiikoislaisen Pekka Niemen lajinsa parhaaksi urheilijaksi

“Arvostan tunnustusta kovasti” – Urheilutoimittajain Liitto nosti kiikoislaisen Pekka Niemen lajinsa parhaaksi urheilijaksi

Pekka Niemi arvostaa Urheilutoimittajain Liiton valinnan korkealle. “En ollut ajatellut tällaista asiaa yhtään”, hän naurahtaa. Vierellä kilpakumppani Cela.

Urheilutoimittajain Liitto on valinnut jälleen vuoden parhaat urheilijat eri lajeissa. Lista on positiivista luettavaa sastamalalaisittain, sillä liiton Vuoden urheilija -valiokunta nimesi vuoden valjakkourheilijaksi Kiikoisissa asuvan, Sisä-Suomen Valjakkourheilijoita edustavan Pekka Niemen.

“Erittäin hyvältä tuntuu. Valinta tuli jopa yllätyksenä, en ollut ajatellut tällaista asiaa yhtään. Arvostan tunnustusta kovasti”, toteaa ensimmäistä kertaa lajien parhaat -listalle kivunnut mies.

Kiikoislaisen uusi vuosi on käynnistynyt varsin mukavissa merkeissä, sillä ennen tätä tunnustusta Niemi valittiin vuoden urheilijaksi myös Suomen Valjakkourheilijoiden liitto ry:n toimesta.

Viime kaudesta Niemelle jäi pääosin hyvä mieli, sillä tekeminen ja kisat sujuivat.

“Toisaalta vallalla on harmitus siitä, ettei kansainvälistä tasoa päästy koronaviruksen vuoksi mittaamaan. Viime syksyn MM-kisat Kanadassa peruttiin, mikä oli meidän kannalta harmillista. Kulku oli kuitenkin niin hyvää, että sitä olisi mieluusti mitannut kovissa kansainvälisissä kisoissa. Kun muutkaan eivät päässeet nauttimaan kansainvälisistä arvokisatuloksista, taisi meillä Celan kanssa olla eniten menestystä pienemmistä kisoista”, hän tuumii kilpakumppaniinsa eli lyhytkarvaiseen saksanseisoja Celaan viitaten.

Viime kausi sujui Niemeltä ja Celalta niin mallikkaasti, että kansainvälisten kisojen peruuntuminen harmittaa miestä hiukan. “Kulku oli niin hyvää.”

Pekka Niemen lajeja ovat koirahiihto, koirapyöräily sekä yhden koiran kärryluokka. Celan kanssa hän kisasi viime kaudella koiran ensimmäisen sulan maan kauden.

“Pyörällä kisattiin viisi kisaa, joista voitimme kaikki. Kohokohtia olivat SM-kisat Jämillä sekä maailmancupin kisa Latviassa. Lisäksi saimme SM-hopeaa yhden koiran kärryluokasta ja SM-pronssia viestistä”, mies listaa saavutuksia.

Lajeista uusin tuttavuus on kärryluokka. Se tuli mukaan kuvioihin syksyllä. Niemi kertoo, että kärry on käytännössä kickbike-mallinen potkupyörä, jolla potkimista kaksikko alkoi harjoitella enemmänkin pyöräluokan SM-kisan jälkeen.

“Koirallehan on melkein sama, mitä laitetta se perässään vetää. Kärryllä tosin nopeudet ovat hitaampia kuin pyörällä ja laji vaatiikin koiralta enemmän voimaa.”
Niemi myöntää innostuneensa luokasta kovasti.

“Jatkossa pitää yrittää harjoitella lisää potkimista. Nyt Cela joutui kunnolla hommiin, ja kuskin potkimisessa olisi paljon parantamisen varaa. Hienosti Cela veti, kun silti pääsimme mitaleille.”
Ratakin oli hyvin kaksikolle sopiva: nopea, mutta mutainen ja liukkaita mutkia sisältävä.

Lyhytkarvainen saksanseisoja Cela on osoittanut lahjakkuutensa kilparadoilla.

Kevytrakenteinen ja nopea Cela on osoittanut kauden aikana lahjakkuutensa urheilumaailmassa.

“Syksy oli erinomainen ja Cela osoittautui todella hyväksi lajissaan. Ennen joulua tuli pientä vammaa, minkä jälkeen harjoittelussa on ollut enemmän haasteita, joista yritetään tässä kuntoutua”, Niemi kertoo.

Helmikuun lopulla kaksikon on tarkoitus kisata koirahiihdon MM-kisoissa. Sitä ennen katsastetaan kisoihin tulevana sunnuntaina 16. tammikuuta Kontiolahdella ja SM-kisoissa 5.-6. helmikuuta Mäntyharjulla.

“Vuoden päätavoite on syksyllä Saksassa pidettävissä koirapyöräilyn EM-kisoissa.”

Urheilutoimittajain Liitto on valinnut vuoden parhaat urheilijat vuodesta 1946 lähtien. Tänä vuonna lajinsa paras nimettiin 77 eri lajissa.

css.php