Seurakunnan ja VaLePan yhteistyö hämmentää: ”Aletaanko kirkollisverotuloja nyt käyttää lentopallon tukemiseen?”

Kuvituskuva.

Järkyttyneenä luin lehdestä Sastamalan seurakunnan ja VaLePan kirjoittamasta yhteistyösopimuksesta. Alkaako seurakunta nyt käyttää kirkollisverotuloja lentopallon tukemiseen?

Haluaisin muistuttaa, että paikkakunnalla harrastetaan montaa muutakin urheilulajia. Tiedän esimerkiksi, että nuoret futsal-harrastajat ovat jääneet ilman salivuoroja, kun VaLePa ryövää ne kaikki. Futsal-pelaajia on tämän vuoksi siirtynyt naapuriin Nokialle, sillä siellä harrastusmahdollisuudet ovat paljon paremmat.

Mielestäni seurakunnan tehtävä on toimia ennen kaikkea tasavertaisesti: tässä tapauksessa tukea eri seuroja tasapuolisesti, eikä vain yhtä suurta toimijaa.

Tämä asia kosketti minua niin, että harkitsen jopa kirkosta eroamista.

Nuorten puolella

  • Julli

    Erosin tästä sairaasta touhusta jo vuosia sitten!Sekopäisiä noi jeesustelijat ovat näkemyksillään?

  • Maalta

    Erittäin hyvä kirjoitus! Kiitos että kirjoitit, suunnittelin itse samanlaista kirjoitusta.

    • nimetön

      Samoin. Seurakunnan tarkoitus ei ole tukea mitään urheiluseuraa, se ei ole seurakunnan tehtävä. Ihan riittä se kuinka Sastamalan kaupunki tukee Valepaa hirvittävän isoilla summilla montaa eri kautta -kukaan ei varmaankaan pysty edes laskemaan kuinka paljon rahaa kaupunki tuhlaa lentopallolle… Nyt kävi ensimmäistä kertaa mielessäni kirkosta eroaminen.

      • Mullikuhnuri

        Varmaan lopetat myös kalan syömisen, koska Kalaneuvos nostaa hintoja sponsoroinnin vuoksi. Samasta syystä et osta autoa Levorannasta tai osta kaljakeissiäsi Prismasta. Vesijohtovettä et voi käyttää, koska se voi virrata Vexven venttiilien läpi ja määrä mitataan Verto-mittarilla. Sähkön käyttösi on lopetettava, koska sponsori Telilä on voinut tehdä asennuksia verkkoosi. Pahinta on, että et voi vastata tähän kommenttiin, koska Alueviesti sponsoroi Valepaa ja kirjoituksesi saattaisi kulkea sponsori Lounean kaapelissa. Sulje varoiksi myös radio, ettet vaan vahingossa kuuntele Valepaan rahaa lapioivaa Radio Iskelmää.

  • Mullikuhnuri

    Onhan se kamalaa, että seurakunta on ihmisten joukossa tervehenkisen urheilun parissa. Kristilliset arvot, moraali ja etiikka olisi paljon helpompi korvata omalla örvellyksellä, kun seurakunta sulkeutuisi kirkkonsa seinien sisälle aiheuttamasta ikävää moraalista krapulaa ja tarvetta kääntää elämänsä suunta syöksykierteestä nousuun.

Kommentointi ei ole käytössä.