Numeroautot tekivät pikkupoikaan lähtemättömän vaikutuksen – Nyt Seppo Rehakka iloitsee seudun viidennestä nykymuotoisesta tapahtumasta

Numeroautoajot
Katariina Pylsy heilautti numeroautot matkaan lipulla kuin isoissa konsanaan vuonna 2016. Taipaleelle on lähdössä auto numero 1 eli Esko Järvisen Citroën BII vuosimallia -54. Kuva: Hannu Moilanen.

Pitkä letka autoja maantiellä. Siinä on Huittisten Kämmäkässä varttuvan pojan silmää hivelevä näky. Eletään 1960-lukua, ja autoja näkyy maaseudulla harvakseltaan. Seppo Rehakalla riittää tien varrella seuraa, sunnuntainen hupi vetoaa muihinkin kuin pikkupoikiin.

”Syrjäkulmilla menopelit tekivät vaikutuksen. Autoissa oli numero kyljessä, minkä vuoksi pidimme niitä kaikkia ralliautoina, vaikka rallia ei ajettukaan”, muistelee Rehakka numeroautoajoja.

Tapahtuman ajankohta lukittui tuolloin aina kevätkylvöjen mukaan. Lähtö ja maali olivat jossakin isommassa taajamassa, mutta varsinkin kylän lapsilla riitti jännittävää puuhaa, kun he pitivät kirjaa automerkeistä ja -malleista sekä rekisterinumeroista.

”Ajoja ei juuri mainostettu, joten tapahtuma tuli melkein aina yllätyksenä kylille. Autossa saattoi olla useampikin tyylikkäästi pukeutunut henkilö, mikä lisäsi tilanteen arvokkuutta”, Rehakka kertoo.

Tapahtuman ideana oli etsiä rasteja ja edetä reitillä tietyssä tehtäväjärjestyksessä. Aikaa vastaan ei ajettu.

Kun Seppo Rehakka muutamia vuosia sitten elvytti numeroajot takaisin Sastamalan tapahtumakartalle, halusi hän pitää perinteistä kiinni.

”Leppoisissa tunnelmissa kokoonnutaan yhteen ja ajellaan. Rastitehtäviinkin sopii suhtautua leikkimielellä. Toki kisan paras tietäjä palkitaan”, hän tuumaa.

Numeroajoissa menestystä voi niittää myös muun muassa parhaalla asulla ja automerkkikohtaisesti.

”Koronaviruspandemian vuoksi ajoja ei ole kahtena viime vuonna järjestetty, mutta pian päästään taas ajelemaan. Tämä on nykymuodossaan viides kerta.”

Tapahtuma näkyy Sastamalassa, Punkalaitumella ja Huittissa lauantaina 23. huhtikuuta.

Noin 80 kilometrin pituiselle reitille lähtö tapahtuu Vammalasta, Hopun alueelta A-katsastuksen pihasta kello 15.

Luokkia on kaksi: vanhat, yli 30-vuotiaat autot sekä sitä uudemmat menopelit.

”Autojen tulee olla tieliikenteeseen hyväksyttyjä, mutta muita kriteereitä ei ole. Toivottavasti mahdollisimman moni innostuu kanssamme cruisailemaan. Tämähän on niin kuin sellainen hyvänmielen sirkuskiertue”, Rehakka sanoo.

Vammalasta reitti kulkee Punkalaitumelle, jossa pysähdytään kahvila Myötätuuleen. Sieltä ajo jatkuu maisematietä Huittisiin, josta huristellaan mutkien kautta takaisin Hopulle. Palkinnot jaetaan kello 18.

Tapahtumaan ilmoittautuminen päättyy käsiohjelman vuoksi 18. huhtikuuta, mutta jälki-ilmoittautumallakin pääsee mukaan. Osallistuminen on maksutonta. Lisätiedot: rehakka@kopteri.net

Kuva: Hannu Moilanen.
Numeroautoja Vammalan lukion pihassa vuonna 2016. Kuva: Hannu Moilanen.

Kommentointi ei ole käytössä.