Pelti rytisi Vatajantien risteyksessä valtatiellä 12 – osallisina kaksi henkilöautoa ja kaksi pakettiautoa

Paloauto.

Vatajantien risteyksessä valtatiellä 12 Sastamalassa sattui keskiviikkona puoli yhden aikaan liikenneonnettomuus. Kolarissa oli osallisina kaksi henkilöautoa ja kaksi pakettiautoa.

Pelastuslaitoksen mukaan tilanne sai alkunsa, kun Nokian suunnasta kohti Sastamalaa ajanut pakettiauton ja peräkärryn yhdistelmä oli kääntymässä Vatajantielle. Samaan aikaan yhdistelmän perässä ajanut henkilöauto lähti ohittamaan yhdistelmää varovasti oikealta.

Nokian suunnasta tullut toinen henkilöauto törmäsi kääntyvään yhdistelmään ja peräkärry suistui vastaantulevien kaistalle, jolloin puolestaan Vammalan suunnasta ajanut pakettiauto törmäsi kärryyn.

Onnettomuudessa oli osallisena viisi henkilöä, jotka säilyivät vammoitta. Onnettomuuden alkuvaiheessa liikenne ruuhkautui ja pelastuslaitos ohjasi liikennettä toista kaistaa onnettomuuspaikan ohitse. Liikenne palautui normaaliksi kello 13.25 aikaan.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Uutista päivitetty lisätiedoilla klo 13.45.

  • avatar vanhakoira

    Tuo vasemmalle kääntyminen on joskus hengenvaarallista. Mikäli minulla on sellainen tulossa valtatiellä, eikä ohituskaistoja tms. niin mietin ajoissa, mitä on tehtävissä. Varsinkin peräkärryn kanssa. peilistä seuraan minkälaista porukkaa on tulossa takaa ja päästän jonon jos sellainen on, ohitse jo edellisellä pysäkillä tai levennyksellä jos mahdollista. Vähintään sata metriä ennen kääntymistä hidastan tuntuvasti ja vilkku päälle hyvin ajoissa. Jos kaikki menee hyvin, takana tulevat osaavat väistää sievästi joko pujottelemalla oikealta tai jäämällä taakse odottamaan. Itse voi silloin keskittyä edestäpäin tuleviin kanssakulkijoihin.
    Aina varovaisuuskaan ei auta, kokemusta siitäkin.

  • avatar Mullikuhnuri

    Kärryn peräylityksen merkintä lipulla on jäänyt tekemättä. Tuollaisen oikealta ohittaminen on vaarallista, koska kuorman häntä heittää laajan kaaren käännöksessä. Moni asia meni pieleen jo ennen törmäystä.

Kommentointi ei ole käytössä.