Artikkelit, Tunnustustoimitus

Satakunnan Vuoden Kylä -titteli Kellahdelle, Huittisten Korkeakoski yleisön suosikki

Satakunnan Vuoden Kylä -titteli Kellahdelle, Huittisten Korkeakoski yleisön suosikki

Arkistokuvassa Korkeakosken Seudun puheenjohtaja Pertti Kuisma.

Vuoden 2022 satakuntalaiseksi kyläksi on valittu Kellahti Porista. Valinnan tehnyt tuomaristo arvosti erityisesti kylän raikasta viestintää ja näkyvyyttä.  Lisäksi Kellahden kyläyhdistys ja kyläläiset ovat tehneet aktiivista vaikuttamistyötä.

Vuoden 2022 kilpailussa oli mukana viisi kylää: Hormisto-Pyssykangas-Matomäki Nakkilasta, Kellahti Porista, Kepola Säkylästä, Korkeakoski Huittisista ja Vasarainen Raumalta.

Huittisten Korkeakoski valittiin yleisön suosikiksi. Äänestäjät kehuivat Korkeakoskea yhteisölliseksi kyläksi, jossa on tekemisen meininkiä. Samaan asiaan kiinnittivät kilpailun tuomarit huomiota. Vaikka kyläyhdistys on vasta pari vuotta vanha, on Korkeakoskella ehditty toteuttaa jo valtavasti asioita. Suurimpana voimainponnistuksena kyläyhdistyksellä on ollut Loimijoen Loimankosken yläpuolisen osan ennallistaminen ja kunnostaminen.

Vuoden Kylä -kilpailu huipentuu maakunnallisilla kyläpäivillä viime vuoden voittajakylässä, Säkylän Vuorenmaassa, jossa uusi Vuoden Kylä perinteen mukaan palkitaan. Satakunnan Vuoden Kylää oli valitsemassa Satakuntaliiton ja SataKylien sekä viime vuoden voittajakylän Vuorenmaan edustajista koottu tuomaristo. Kilpailun käytännön järjestelyistä vastasi SataKylät ry.

Yleisöäänestys järjestettiin SataKylien Facebookin ja kotisivujen avulla ja siihen saatiin kaiken kaikkiaan 509 ääntä. Yleisön suosikki Korkeakoski huomioidaan Vuoden Kylä -kilpailussa erikoismaininnalla.

Jätä kommentti

css.php