Sivistyslautakunta linjasi liikennöitsijävetoisen mallin puolesta Sastamalassa – Tuomi Logistiikalle tyrmäys

Koululaisia nousemassa auton kyytiin.Sastamalassa sivistyslautakunta käsitteli oppilaskuljetusten organisointia. Päätökseksi tuli liikennöitsijävetoinen malli äänin 2-6 ja yksi tyhjä.

Kasvatusjohtaja Pekka Kares esitti oppilaskuljetusten suunnitteluun, kilpailuttamiseen ja toteutukseen Tuomi Logistiikkaa sekä yhtiön ja kaupungin yhteistä kehityshanketta henkilöliikenteen yhdistelystä. Tarkemmat päätökset järjestelystä tehtäisiin myöhemmin. Tavoitteena oli, että Tuomi Logistiikka vastaa jatkossa henkilöliikennekokonaisuuden suunnittelusta ja toteuttamisesta. Ratkaisu mahdollistaisi paikallisten liikennöitsijöiden kannattavan toiminnan ja olisi myös kaupungin kannalta kustannustehokas.

Leevi Karisalmi (sd) teki vastaesityksen. Sen mukaan sivistyslautakunta päättää erilaisia toimintamalleja, asiakastyytyväisyyttä ja koulukuljetuskyselyssä saatuja vastauksia punnittuaan, että oppilaskuljetuksia koskeva henkilöliikenteen suunnittelu ja toteutus koko kaupungissa järjestetään liikennöitsijävetoisella toimintamallilla. Tämä otetaan käyttöön mahdollisimman pian, viimeistään ensi vuoden syksyllä.

Pirjo Vuorinen (kesk) ja Sara Uusi-Rauva (kok) kannattivat Karisalmen esitystä.  Äänestyksessä sen taakse asettuivat myös puheenjohtaja Minna Isotalo (sd), varajäsen Steven Buckingham (kok) ja Jalmari Kulmala (kesk).

Kasvatusjohtaja Pekka Kareksen esitystä tukivat Timo Haapanen (vas) ja Irmeli Kulonpää (ps).

Tyhjää äänesti varajäsen Jarno Manni (ps). Hänen keskustelun kuluessa tekemänsä esitys kaupungin oman joukkoliikenneyksikön perustamisesta kaatui vailla kannatusta.

Varapuheenjohtaja Janne Prihti (ps) ja Lauri Haapamäki (kok) eivät esteellisinä osallistuneet päätöksentekoon. Prihtin tilalla oli Manni ja Haapamäen tilalla Buckingham.

Irmeli Kulonpää jätti lautakunnan päätökseen eriävän mielipiteen.

Seuraavaksi asiaa käsittelee kaupunginhallitus maanantaina 27.6. Kaupunginjohtaja käytti otto-oikeuttaan lautakunnan päätökseen. Hallituksellekin viranhaltijan esityksenä on näin ollen Tuomi Logistiikka.

Aikaisemmin Alueviestissä:

Tuomi Logistiikka organisoimaan Sastamalan henkilöliikennettä? – ”On katsottava tulevaisuuteen”, muistuttaa kaupunginjohtaja (15.6.2022)

Sivistyslautakunnan usko Tuomi Logistiikkaan loppui: Sastamala irtisanoo sopimukset (29.9.2021)

Uutista muokattu 23.6. klo 8.30. Lisätty ketkä kannattivat esitystä. 24.6. klo 7.20 lisätty tieto kaupunginjohtajan esityksestä.

Kommentointi ei ole käytössä.