Kaupunginjohtaja käytti otto-oikeutta: Sivistyslautakunnan linjaus oppilaskuljetuksista kaupunginhallituksen käsittelyyn Sastamalassa

Oppilaskuljetus. Kuva: Liikenneturva.

Sastamalassa sivistyslautakunta linjasi oppilaskuljetusten järjestämisestä. Asia on esillä kaupunginhallituksessa.

Kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg on ilmoittanut käyttävänsä otto-oikeutta. Tämä tarkoittaa, että kaupunginhallitus käsittelee päätöksen.

Sivistyslautakunta linjasi oppilaskuljetusten järjestämisestä liikennöitsijävetoisella mallilla. Päätös oli kasvatusjohtaja Pekka Kareksen viranhaltijaesityksen vastainen.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että joukkoliikenteen ja oppilaskuljetusten suunnittelun, kilpailuttamisen ja toteutuksen hoitaa Tuomi Logistiikka. Selvitetyistä vaihtoehdoista tämä nähdään tulevaisuuteen suuntaavana ja kokonaisvaltaisena ratkaisuna, joka parhaiten mahdollistaa kustannustehokkaan ja toimivan henkilöliikenteen kaupungissa.

Joukkoliikenteen osalta asian käsittely kuuluu hallintosäännön mukaan kaupunginhallitukselle.

Aikaisemmin Alueviestissä:

Sivistyslautakunta linjasi liikennöitsijävetoisen mallin puolesta Sastamalassa – Tuomi Logistiikalle tyrmäys (22.6.2022)

Tuomi Logistiikka organisoimaan Sastamalan henkilöliikennettä? – ”On katsottava tulevaisuuteen”, muistuttaa kaupunginjohtaja (15.6.2022)

Sivistyslautakunnan usko Tuomi Logistiikkaan loppui: Sastamala irtisanoo sopimukset (29.9.2021)

  • avatar Omituinen höpöttäjä

    On se hyvä, että Malmberg on muualta päin tullut niin uskaltaa sanoa asiat niinkuin ne on ja olla eri mieltä. Ei tarvitse mielistellä ketään. Säästöjä on saatava aikaiseksi ja tästä niitä tulee todella paljon.

  • avatar Paikallinen

    Tulee varmasti säästöjä, kun ei tarvita kohta niin paljoa opettajiakaan. Ne lapset kun odottaa päivät sitä koulukyytiänsä… Eikö tuota jo kerran kokeiltu ja tulos oli kaamea?
    Jos säästöjä tarvii hakea, niin aloitettaisiin lentopallosta ja kirjallisuuspäivistä.

Jätä kommentti