Pirkanmaan aluevaltuusto tarkensi päätösvaltaansa palveluverkosta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue.

Hyvinvointialueen aluevaltuusto lisäsi Pirkanmaalla mahdollisuuksiaan osallistua palveluverkon kehittämiseen. Vaikuttamistoimielimille annettiin oikeus tehdä valtuustoaloitteita.

Aluevaltuusto päättää jatkossa strategiaan perustuvan palvelujen verkoston periaatteista ja kehittämiseen liittyvistä merkittävistä ohjelmista. Aluehallituksen käsissä ovat muut ohjelmat ja palvelukohtaiset palveluverkkosuunnitelmat, pohjana aluevaltuuston käymä lähetekeskustelu sekä asianmukaisten jaostojen, valiokuntien ja vaikuttamistoimielinten kuulemiset.

Yksimielisesti hyväksytyn ponnen mukaan aluevaltuusto haluaa vahvistaa poliittisen päätöksenteon vaikuttavuutta demokratiakyselyn tulosten pohjalta. Poliittiset ryhmät ovat keskeisesti mukana asian valmistelussa.

Nuorisovaltuustolla, vammaisneuvostolla ja vanhusneuvostolla on oikeus tehdä kirjallisia aloitteita aluevaltuuston kokouksissa.

Jätä kommentti