Suodenniemellä markkinahumua moneen makuun – tapahtumia voi ilmoittaa mukaan

Suodenniemeä yläilmoista. Kuva: Suodenniemi-Seuran Facebook.

Sastamalan pohjoisin kuntakeskus vilkastuu kesäisin, ja perinteiseksi muodostunut Suodenniemi-viikko kokoaa entisiä ja nykyisiä asukkaita vaihtamaan kuulumisia kesäteatterin katsomoon, konserttiin ja markkinatorille. Tuttujen tapahtumien lisäksi joukossa on uusia yllätyksiä.

Ehdoton suosikki on ollut konekavalkadi. Se kerää valtavat määrät katsojia joka vuosi keleistä riippumatta.

”Kylän halki ajaa vanhoja työkoneita, autoja, mopedeita. Onpa joskus taidettu uhanalainen tiekarhukin nähdä”, naurahtaa tapahtuman vetäjä Taisto Seppä.

Seppä on ollut mukana tapahtumajärjestelyissä vuosien ajan. Erityisesti hänen mieltään lämmittää, kun mukaan saadaan uusia kuljettajia.

”Tapahtuma on museokulkuneuvojen omistajille myös tapaamispaikka, missä vaihdetaan kuulumisia ja tutustutaan vieruskaverin kulkupeliin”, Seppä toteaa.

Tapahtumien taustalla häärivät alueen yhdistykset ja muut aktiivit. Suodenniemi-viikon toimikuntaan kuuluva Anne Itälinna kiittelee sekä yhdistysten että yritysten intoa olla mukana:

”Kesä on monelle kiireistä aikaa, mutta silti saamme joka vuosi nauttia monipuolisesta ohjelmasta. Aiempina vuosina meillä on ollut lyhytelokuvanäytöksiä, lasten puuharataa ja mysteerihuoneita, hyväntekeväisyyshuutokauppaa ja vaikka mitä muuta. Saapa nähdä, mitä uutta tänä vuonna on luvassa”, Itälinna myhäilee.

Itälinnan mukaan suuri muutos aiempiin vuosiin on se, että Suodenniemi-viikon esitettä ei enää postiteta, vaan se on jaossa kylän asiointipaikoissa ja netissä. Tapahtumajärjestäjät ovat useampana perättäisenä vuonna saaneet palautetta, että Postin jakelu ei ole jokaiseen talouteen löytänyt, vaikka siitä on maksettu.

”Nyt keräämme kokemuksia siitä, tavoittaako esite tällä tavoin asukkaat ja kesäasukkaat”, Itälinna sanoo.

Tapahtumaviikko järjestetään tänä vuonna 28.6.-7.7.

Oman tapahtumansa Suodenniemi-viikon esitteeseen ehtii ilmoittaa perjantaihin 17.5. mennessä osoitteeseen suoteetori@gmail.com.

Jätä kommentti