Huittisten, Kokemäen ja Säkylän terveysasemilla tietosuojaloukkauksia: Konsultit katsoneet potilastietoja

Huittisten terveysasema.

Satakunnassa muun muassa Huittisten, Kokemäen ja Säkylän terveysasemilla on tullut ilmi lääkäri- ja hoitajavastaanottojen potilastietoihin kohdistuneita tietosuojaloukkauksia. Hyvinvointialue on pahoillaan tapahtuneesta.

Selvitysten perusteella potilastietoja on konsultoinnissa katsottu ilman, että konsulteilla oli hoitosuhdetta potilaaseen. Kaikki potilastietoja nähneet konsultit ovat terveydenhuollon ammattihenkilöitä, jotka ovat konsultoineet hyvinvointialueen terveydenhuollon ammattihenkilöitä. Kaikkia konsultteja sitoo vaitiolovelvollisuus sekä salassapitovelvollisuus. Tietoja ei ole katsottu vahingoittamistarkoituksessa. Kaikista tilanteista ei ole jäänyt merkintää tietojärjestelmiin tai lokitietoihin.

Poliisi selvittää asiaa. Asiakkailta tai potilailta ei edellytetä toimenpiteitä.

Hyvinvointialue on keskeyttänyt kaiken yhteistyön Savoa Partners Oy:n kanssa.

Jätä kommentti