Huittisten Kesportin tilat vapautuvat ennen vuodenvaihdetta – 12 vuotta yrittäjänä toiminut Timo Haavisto haluaa kokeilla uudenlaista uraa

Timo Haavisto uskoo, että tuoreella idealla ja innolla Kesportin tiloissa on mahdollista jatkaa menestyksekästä urheiluliikettä tulevaisuudessakin.

Huittisten Kesportin yrittäjä Timo Haavisto julkaisi toukokuun loppupuolella Facebookissa ilmoituksen, että kauppakeskus Hullumiehessä urheiluliikkeen käytössä oleva liiketila vapautuu mahdollisesti vielä tämän vuoden puolella vuokralle tai myyntiin.

Samalla päättyy Haaviston 12 vuotta jatkunut ura yrittäjänä ja 24 vuotta urheiluliikkeen tiskin takana.

Haavisto kertoo kypsytelleensä päätöstä jo pidempään, lopullinen ratkaisu syntyi kuukausi, pari sitten.
Taustalta ei löydy suurta dramatiikkaa, vaan päätös on useamman asian summa.

”Takana on poikkeuksellisia vuosia, joihin on sisältynyt rajuja nousuja ja laskuja. Viime talvi oli todella erikoinen ja ehkä se lopulta katkaisi kamelin selän. Olin ajatellut, että olen urheilukauppias eläkeikään asti, mutta 42-vuotiaana tuli tunne, että jos haluan vielä kokeilla jotain muuta, se pitää tehdä nyt.”

Täysin Haavisto ei poissulje sitäkään mahdollisuutta, että hän kulkisi samasta ovesta, sama paita päällä vielä toiset 24 vuotta, mutta yrittäjyyden vastuun hän haluaa karistaa harteiltaan.

”Uskon, että innolla ja hyvällä liiketoimintasuunnitelmalla näissä tiloissa on erittäin hyvät mahdollisuudet jatkaa menestyksekästä urheiluliikettä. Investointeihin ja muuhun tarvitaan kuitenkin sellaista rohkeutta, jota itseltäni ei enää löydy”, hän toteaa.

Asiakkaita 50 kilometrin säteellä joka suunnasta

Kauppias kertoo, etteivät viime vuodet ole olleet kivijalkakaupalle helppoja. Haaviston mukaan netistä ostaminen ei näkynyt heti voimakkaasti, mutta vuosien kuluessa se on ottanut jatkuvasti enemmän jalansijaa.

”Tämä on lisännyt valikoimapainetta ja nostanut ostot aiempaa suurempaan rooliin, meiltä pitää löytyä juuri ne meidän asiakaskunnallemme sopivat tuotteet.”

Vaikka Haavisto on päättämässä oman kauppiasuransa, hän on huolestunut, että kivijalkamyymälät eivät saisi kokonaan kadota Huittisista.

”Onneksi talousuutiset ovat olleet viime aikoina ihan positiivisia ja suunta pitäisi olla parempaan. Toivottavasti se toisi mukanaan myös trendin, että ihmiset palaisivat enemmän takaisin kivijalkakauppoihin. Jotta erikoisliikkeet voivat säilyä, niissä pitää asioida”, hän muistuttaa.

Toisaalta kivijalkamyymälöiden viimeaikainen vähentyminen on lisännyt jäljelle jääneiden mahdollisuutta pärjätä. Huittisten Kesportissakin asioidaan noin 50 kilometrin säteellä joka suunnasta.

”Haluan uskoa siihen, että tällaiset perustuotteet saa tulevaisuudessakin hankittua omalta kylältä, eikä niiden takia tarvitse lähteä kaupunkiin. Asiakkaille voisin antaa sellaisen vinkin, että kannattaa käydä ainakin kysymässä siellä oman kylän liikkeessä ennen kuin lähtee kauemmas. Monesti tulee niitä kommentteja, että tämänhän saa täältäkin ja vielä ihan samaan hintaan”, Haavisto sanoo.

Haisteluja ja kyselyjä, mutta ei vielä neuvottelupöydässä asti

Oman yrittäjyytensä takarajaksi Haavisto on asettanut vuodenvaihteen. Ennen sitä hän haluaa saada yrityksensä pakettiin ja toivottavasti myös löytää jotain uutta tilalle.

”Se tarkoittaa, että suunnilleen puoli vuotta tässä vielä tehdään normaalisti kauppaa ja loppuvuonna sitten aletaan himmailemaan.”

Haavisto on saanut parin viikon aikana muutamia yhteydenottoja liiketilasta. Neuvottelupöytään ei ole vielä kuitenkaan istuttu.

”Sellaista haistelua ja kyselyä, fiksuja juttuja, toivottavasti joku menee maaliin”, kauppias paljastaa yhteydenotoista.

Mieluiten Haavisto näkisi tiloissa tulevaisuudessakin urheiluliikkeen, jonka palveluksessa nykyinen hyvä henkilökunta saisi jatkaa.

”Liiketila on Huittisten paraatipaikalla, joten uskon, että jonkinlaista toimintaa tässä aivan varmasti tulee olemaan tulevaisuudessakin”, hän toteaa.

Jätä kommentti