Pride-marssi ja puistojuhla sujuivat ilman häiriöitä, vaikka ilkivallan seurauksena liput päätyivätkin Vammaskoskeen – Järjestäjät tekivät rikosilmoituksen

Pride-marssille osallistui Sastamalassa noin 120 marssijaa. Kuva: Tiltu Lahtivirta.

Järjestyksessään toinen Sastamala Pride marssi ja puistojuhla järjestettiin lauantaina. Marssi eteni Puistokadun ja Ojansuunkadun risteyksestä Kaalisaareen, jossa esiintyivät KorentoArt, Kaupungin Naiset, Suurimot ja Pekka Bäckman.

Tapahtuman järjestäjät olivat hakeneet luvan myös liputukseen, ja lauantaiaamuna Vammaskosken sillan pohjois- ja eteläpuolella hulmusikin neljä sateenkaarilippua. Tosin vain muutaman tunnin, sillä ilkivallan seurauksena ne päätyivät Vammaskoskeen.

”Asiasta on tehty rikosilmoitus, ja meillä on myös kuvamateriaalia henkilöstä, joka liput hävitti”, kertoo Sastamala Pride ry:n puheenjohtaja Friida Lahtivirta.

Lahtivirran mukaan niin marssi kuin puistojuhlakin sujuivat rauhallisesti ja ilman häiriöitä.

”Marssille osallistui noin 120 henkilöä ja puistojuhla oli oikein onnistunut, sillä kelikin oli puolellamme. Ilokseni pistin merkille, että puistojuhlassa oli monenikäisiä osallistujia, ihan vauvasta vaariin”, Lahtivirta toteaa.

Kaalisaaren puistojuhlassa oli lepoisa meininki. Kuva: Hilma Pyssysalo.

Tapahtuman suojelijoina toimivat kirjailijat Aino Havukainen ja Sami Toivonen. Sastamala Priden Facebookissa julkaistussa tervehdyksessä he kertovat kokevansa tehtävän suureksi kunniaksi.

”Emme asu vieläkään kaupungissa, jossa kaikilla olisi turvallinen ja tasa-arvoinen mahdollisuus elää omaa elämäänsä sellaisina kuin ovat. Se kuitenkin tarkoittaa vain, että Pridea tarvitaan ja että työtä on jatkettava”, Havukainen ja Toivonen kirjoittavat.

Lahtivirta allekirjoittaa kirjailijaparin näkemyksen Sastamalan ilmapiiristä.

”Viime vuonna ilmassa oli toki enemmän draamaa, kun kaupungin ensimmäinen Pride -tapahtuma järjestettiin. Juuri siksi asiaa täytyykin pitää esillä. Priden viestihän on, että jokaisella tulisi olla oikeus olla oma itsensä”, Lahtivirta muistuttaa.

Hän heittää pallon kouluille, joissa keskusteluilmapiirin eteen voitaisiin tehdä paljon nykyistä enemmän.

”Tiedon lisääminen seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta on tärkeää. Sateenkaarinuoret kokevat edelleen muita useammin esimerkiksi kiusaamista”, hän harmittelee.

Kuva: Tiltu Lahtivirta.

Jätä kommentti