Pula eläinlääkäreiden sijaisista näkyy Huittisissa, Kokemäellä ja Säkylässä

Koiranpentu eläinlääkärissä. Kuvituskuva.

Valtakunnallinen pula eläinlääkäreiden sijaisista näkyy Etelä-Satakunnassa. Ongelma on ajankohtainen muun muassa Huittisissa, Kokemäellä ja Säkylässä.

Kunnaneläinlääkäreille ei ole yrityksistä huolimatta saatu riittävästi sijaisia. Tästä syystä kunnaneläinlääkäreiden määrä on heinäkuussa vain puolet tavanomaisesta. Normaalisti Etelä-Satakunnassa työskentelee kuusi kunnaneläinlääkäriä. Heinäkuussa töissä on vain kolme.

Työvoiman vajaus näkyy asiakkaille tarjottavissa palveluissa. Kiireelliset potilaat pyritään hoitamaan ja ympärivuorokautinen päivystys järjestämään, mutta eläinlääkäriaikojen saatavuus tulee olemaan heikompaa kuin yleensä.

Etelä-Satakunnan ympäristöterveydenhuolto toivoo asiakkailta ymmärtämystä hankalassa tilanteessa. Kunnaneläinlääkäreiden työpaine on kova, eivätkä he pysty asiaan vaikuttamaan.

Alueella toimii useita yksityisiä eläinlääkäripalvelujen tarjoajia. Näiltä eläinlääkäriajan saattaa kesäaikana saada nopeammin ja helpommin kuin kunnaneläinlääkäreiden vastaanotoilta.

Kunnaneläinlääkäreillä puhelinaika arkiaamuisin

Etelä-Satakunnan ympäristöterveydenhuolto pyytää asiakkaita hoitamaan kaikki ajanvaraukset, neuvontapyynnöt ja muut puhelinasiat puhelinaikana. Se on arkiaamuisin kello 8-9. Tämän jälkeen kunnaneläinlääkärit ovat potilastyössä ja puhelimeen vastaaminen on hankalaa. Kunnaneläinlääkärille voi puhelinajan jälkeen jättää soittopyynnön, jos eläin tarvitsee sellaista kiireellistä eläinlääkäriapua, joka ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Jätä kommentti