Nettiadressi esittää Sastamalan jätehuollon järjestämistä uudelleen: ”Hinnat tuplaantuivat”

Jäteastia, roska
Jäteastioita. Kuva: Pixabay.

Sastamalan kaupungin jätehuollon järjestämistä uudelleen esitetään nettiin perustetussa adressissa.

Johdannon kirjoittaja kertoo, että hänen kotoaan vietiin kierrätysastiat pois viime syksynä. Syy oli pakkausjätteiden kunnallistaminen. ”Olisin halunnut jatkaa kierrätystä kyseisen yrityksen kanssa”, tekstissä todetaan. Vaihtoehdoksi kuitenkin jäi ainoastaan kierrätys kuntayhtiön kanssa, mutta ”hinnat tuplaantuivat ja se ei kannustanut enää kierrättämiseen”.

Adressin aloittaja kertoo perehtyneensä jätehuollon järjestämiseen alueella. ”Olen selvittänyt, että Sastamalan kaupunki voisi järjestää jätehuoltonsa itsenäisesti”, hän kirjoittaa. ”Mitä enemmän asiaan perehdyin, sitä erikoisemmalta koko jätehuollon järjestämisen järjettömyys alkoi tuntumaan.”

Esityksenä adressissa on, että kaupunki käynnistää pikaisesti selvitykset jätehuollon järjestämiseksi ensisijaisesti itsenäisenä kuntana ja aloittaa tunnustelut Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n osakkeiden myymisestä.

Allekirjoituksia oli lauantaina alkuillasta kertynyt yli 300.

Adressiin voi tutustua tässä linkissä.

Jätä kommentti