”Nainen presidenttinä ei ole Suomessa poikkeus” – SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman uskoo vaalien ratkeavan arvojohtajuuteen

Antti Lindtman ennätti vaihtaa kuulumiset muun muassa Huittisten Sosialidemokraattien puheenjohtaja Susanne Varjokummun kanssa.

SDP:n puheenjohtajan Antti Lindtman piipahti viime lauantaina Huittisissa. Mies myönsi suoraan, että liikkeellä ollaan tällä kerralla puhtaasti presidentinvaaliasialla.

Lindtmanin mukaan vaalit ovat aina hyvä puntari kansakunnan tilanteesta ja arvoista.

Punaisen teltan alle kokoontuneet puoluetoverit kantoivat rinnassaan Jutta-nappia, mutta Lindtman kehotti kaikkia äänestämään omien arvojensa ja ajatustensa mukaan.

”Näissä vaaleissa ehdokkaiden välille ei synny suuria eroja ulkopolitiikassa, joten uskon, että valinnat tehdään arvojohtajapuolella”, hän arveli.

”Jutta on pitänyt esillä, että mitä vaikeammat ajat, sitä tärkeämpi on pitää kaikista huolta”, puoluejohtaja painotti SDP:n ehdokkaan Jutta Urpilaisen arvoista.

Vaaleihin takamatkalta

Lindtman tunnusti SDP:n lähteneen presidentinvaalikilpaan takamatkalta, kun Urpilaisen ehdokkuutta odotettiin pitkään.

”On selvää, että sillä oli vaikutuksensa, mutta sitten pääsimme suoraan kiihdytysvaiheeseen. Nyt kampanjointia on pitänyt tehdä niissä rajoissa ja niille pelimerkeillä, mitä meillä on ollut.”

Puoluejohtaja korosti ehdokkaiden pieniä eroja ja uskoi lopullisen ratkaisun jäävän toiselle kierrokselle.

”Nainen presidenttinä ei ole Suomessa poikkeus”, Lindtman totesi paikalla oleville Satakunnan demarinaisille saaden kommentilleen selvät suosionosoitukset.

Pienillä paikkakunnilla tärkeä vierailla

Huittisiin Lindtmanin sai tällä kertaa pysähtymään sopiva reittivalinta. Mies oli matkalla Poriin ja jatkoi siitä vielä Kankaanpäähän.

Edellisen kerran hän muisteli poikenneensa kaupungissa Suomi Areenan merkeissä liki kymmenen vuotta sitten.

”Pidän erittäin tärkeänä tehdä vierailuja myös pienemmille paikkakunnille. Täälläkin näyttää olevan hyvää, aktiivista toimintaa, mitä on tärkeä käydä tukemassa.”

Pakkanen ei haitannut yleisöä

Puolueen puheenjohtajan saapumista odotteli K-supermarket Lautturin pihalla kolmisenkymmentä henkilöä. Reilun puolen tunnin visiitin aikana paikalle saapui jatkuvasti uusia joko kansanedustajasta tai tarjolla olleesta makkarasta kiinnostuneita.

Lindtmanilla riitti hyvin aikaa keskustella kaikkien halukkaiden kanssa.

”Onneksi pakkanen vähän hellitti”, huokaisi Huittisten kaupunginvaltuustossakin istuva SDP:n Aila Hänninen.

Kirpsakka kymmenen pakkasastetta sai varpaat palelemaan, mutta ei selvästikään estänyt ihmisiä lähtemästä liikkeelle.

”Hienoa saada puolueen johtoa Huittisiin”, Hänninen kiitteli.

  • Annukka Nummela

    Veikkaan että Sanna Marinin lahjoittama 50 tonttua menee hukkaan.

    Tenteistä saa sellaisen käsityksen Urpilaisen jutuista että hän olisi ehdolla Afrikkaan tai EU:hun, ei oikeasti mistään muusta puhu. Luettelee tapaamisia ja maita missä on käynyt.
    Kovin tyrmistynyt ja järkyttynyt Jutta oli kun ääriliike Talibaneilta loppuu Suomen myöntämä kehitysapu ja suomalaiset saa käyttää senkin rahan omiin tarpeisiin.
    Jänskää on se että viekö Li Andersson Juttan äänet?

Kommentointi ei ole käytössä.