”Mamman mäiske” siivitti Kumurin voittoon – Sastamalan pesisnaiset esittivät kauden parhaita otteita

Anniina ”Mamma” Lankisen huikea kakkosrajasivallus läpäisi supervuorossa Ylöjärven Pallon kentän ja toi Kumurille voiton.

Sastamalan Kumurin pesisnaiset esittivät viime viikon kahdessa kotipelissään kauden parhaita otteita. Vastassa oli kärkijoukkueita, joten parasta piti laittaakin peliin.

Perjantaina Varilassa koettiin upea loppuhuipennus, kun Anniina Lankisen huikea kakkosrajasivallus läpäisi supervuorossa Ylöjärven Pallon kentän ja Kumuri nappasi voiton 2-1 (4-7, 7-4, 3-2).

”Supervuorossa Stefun (Saga Stenberg) haamukoppi pelasti meidät ja Mamman (Anniina Lankinen) mäiske toi meille voiton”, iloitsi Kumurin peliä johtanut Mika Mikola.

Vierailija Ylöjärven Pallo oli ennen perjantain peliä voittanut vielä kaikki pelaamansa kauden ottelut, kertaalleen myös sarja-avauksessa Kumurin. YPA olikin ensimmäisellä jaksolla vahvempi, kun Kumurin hyvin alkanut sisäpeli puuroutui Ylöjärven lukkarin tolppiin ja ulkopeli mureni harhaheittoihin.

Toista jaksoa mentiin hyvin tasatahtiin kolmanteen vuoroon saakka. Tällöin osat vaihtuivat, kun Ylöjärven pelaajat sortuivat heittelemään palloa minne tahansa. Kumurin joukkue käytti mahdollisuuden ja lyöntipelikin alkoi vapautua. Jaksot menivät ristiin sopivasti 7-4 molemmille ja ratkaisua piti hakea supervuorosta.

Onnistujia koko joukkueellinen

Supervuoroon Ylöjärvi tuli todella vahvoilla lyönneillä. Yksi kakkosrajapommi olisi jo ratkonut pelin, ellei Saga Stenberg olisi napannut palloa huikealla taistelulla räpyläänsä. Sitten rävähti kolmospuolelta läpi ja YPA johti 2-0. Kumuri teki kuitenkin huolella tarvittavat palot ja pääsi omaan vuoroonsa siedettävästä kahden juoksun takamatkasta.

Omassa sisävuorossa Inge Nieminen sivalsi ensin vastustamattomasti Linda Kaasalaisen kotipesän turvaan. Sitten jokeriksi siirtynyt Anniina Lankinen päätti ottaa sankarin viitan itselleen ja iski vastustattomasti kakkosrajasta läpi. Kotiin viiletti ensin Virpi Lehto ja vielä kapteeni Kertu Koiv. Riemukas ja yllättävä voitto oli niin kotijoukkueen kuin yleisönkin mieleen.

Kumurin parhaana palkittiin ansionsa mukaan Anniina Lankinen, joka löi voittosivalluksen lisäksi juoksun jo toisen jakson alussa. Toisen palkinnon nappasi Linda Kaasalainen, joka toi peräti viisi juoksua ja haki palloja ulkokentällä tehokkaasti.

Onnistujia oli tällä kertaa joukkueellinen mm. Julia Ruisniemi ja Virpi Lehto toivat kolme juoksua, Inge Nieminen löi saman verran. Ulkokentällä sieppareina pelanneet Marjaana Takalo ja Saga Stenberg torjuivat useamman kovan lyönnin.

Ulvilan Pesä-Veikot vastassa alkuviikosta

Jo alkuviikolla Kumuri kohtasi Ulvilan Pesä-Veikot. Joukkue porskuttaa sarjan kärjessä ylivoimaisesti ja haki voiton Varilastakin, mutta ei tällä kertaa ylivoimalla. Kumuri taisteli hyvin mukana, mutta väkivahvasti lyönyt Ulvilan joukkue kokosi täyden pistepotin kotimatkalleen luvuin 0-2 (6-10, 4-8).

”Kauden paras peli meiltä joka osa-alueella”, analysoi viuhkavelho Mika Mikola pelin lyhyesti.

Kumurin naisten otteissa näkyi rentoutta ja taistelutahtoa. Toisessa vuoroparissa joukkue jopa nousi takaa ohi ja 4-2 johtoon. Yksi UP-V:n onnistunut sisävuoro riitti vieraille kummallakin jaksolla. Kumuri onnistui kuitenkin monen pelaajan voimin.

Hyvin pelanneesta Kumurin joukkueesta parhaana palkittiin kaksi juoksua lyönyt Virpi Lehto, joka uurasti hyvin niin avausjakson etukentällä kuin toisen jakson lukkarinakin. Inge Nieminen ja Linda Kaasalainen löivät samoin kaksi juoksua. Kolme juoksua ottelussa puolestaan toi kakkospalkittu Julia Ruisniemi. Kaksi juoksua kotiin kipitti Kertu Koiv.

Kaikkiaan yhdeksän pelaajaa joukkueesta joko toi tai löi juoksuja, joten onnistujia oli laajalla rintamalla.