Huittisten koronatilanne tällä hetkellä rauhallinen – Rokotuskattavuudessa edelleen parantamisen varaa

Koronatesti. Kuvituskuva.

Huittisten koronatilanne on tällä hetkellä rauhallinen. Vs. ylilääkäri Terhi Nieminen kertoo, että viimeisen kahden viikon aikana Huittisissa on todettu kaksi koronatapausta. Koko epidemian aikana tautitapauksia on ollut kaupungissa yhteensä 58 kappaletta.

”Tällä hetkellä Huittisten tilanne koronan suhteen on valtakunnallisesti hyvä. Satakunnassa siirryttiin takaisin epidemian kiihtymisvaiheeseen viime viikolla, mutta muuhun maakuntaan nähden Huittisten tilanne on pysynyt rauhallisena”, Nieminen summaa.

Koronanäytteitä otetaan Huittisissa tällä hetkellä vähemmän kuin epidemian ollessa kiivaimmillaan.

”Viimeisen kahden viikon aikana näytteenotto on jälleen hieman kiihtynyt valtakunnallisen tilanteen huononnuttua. Näytteitä otetaan kuitenkin selvästi maltillisemmin kuin keväällä”, Nieminen kertoo.

Ylilääkäri kiittelee, että huittislaiset käyvät testissä varsin vastuuntuntoisesti. Rokotuskattavuudessa sen sijaan olisi vielä parantamisen varaa.

Jo loppukeväästä huolta herätti erityisesti nuorten aikuisten laiskahko rokotusinto ja samassa ikäryhmässä aktivoitumista toivottaisiin edelleen.

”Varsinkin nuorten aikuisten rokotuskattavuutta olisi toivottavaa saada vielä nostettua. 16–35-vuotiaista huittislaisista 1. rokotteen on saanut tähän mennessä 53 prosenttia”, Nieminen kertoo.

Ylilääkärin mukaan koronarokotusaikoja on Huittisissa saatavilla hyvin.