Lättähatut saapuvat taas Sastamalaan – Sunnuntaina pääsee nostalgisen museojunan kyytiin

Lättähattu asemalla. Kuva: Haapamäen Museoveturiyhdistys ry.

1950- ja 1960-lukujen vaihteen lättähattu-dieselmoottorivaunut saapuvat tulevana sunnuntaina 8. elokuuta Sastamalan ja Tampereen välisille raiteille tarjoten nostalgista junamatkustamisen tunnelmaa.

Lättähatut tekevät päivän aikana kaksi edestakaista matkaa Tampereelta Vammalaan pysähtyen Nokialla ja Karkussa.

Ensimmäinen vuoro starttaa Tampereelta aamupäivällä kello 10.05 ja on Karkussa 10.48 ja edelleen Vammalan asemalla 11.08. Takaisin Tampereen suuntaan matka käynnistyy kello 11.20.

Iltapäivän vuoro lähtee Tampereelta kello 13.11, on Karkussa 13.55 ja Vammalassa 14.16. Paluumatka Vammalasta Tampereen suuntaan käynnistyy 14.30.

Museojunaan otetaan kyytiin matkustajia, joita vaunuihin mahtuu kerrallaan noin 140. Tapahtuman järjestävä Haapamäen Museoveturiyhdistys ry kertoo, että junaan kuuluva matkatavaravaunu on kunnostuksessa, joten esimerkiksi lastenrattaille on erittäin rajallisesti tilaa.

Vallitsevasta pandemiatilanteesta johtuen matkustajia pyydetään käyttämään kasvomaskia, mikäli terveydelliset syyt eivät sitä estä. Junasta saa tarvittaessa ostettua maskeja.

Tampereen ja Vammalan välisellä rataosalla on yhteys Lättähattujen historiaan, sillä se oli yksi niistä rataosista, joilla Lättähatut palvelivat 1960-luvun alusta aina liikenteen loppuun asti. Lisäksi vaunujen moottorit valmistettiin matkan varrella sijaitsevalla Valmetin Linnavuoren moottoritehtaalla Nokian Siurossa.

Poimintoja