Rasmus Nurmen road racing -kausi jatkui Alastarolla – “Saatiin ajaa kilpaa ihan tosissaan”

Rasmus Nurmen kausi jatkui viikonloppuna Alastarolla.

Sastamalan Suodenniemellä asuvan ratamoottoripyöräilijä Rasmus Nurmen road racing -kausi SSP300-luokassa jatkui kolmannella osakilpailulla viime viikonloppuna Alastarolla.

Rasmuksen perjantain treenit lähtivät hyvin käyntiin. Pyörä tuntui heti ensimmäisessä treenissä hyvältä, eikä säätöihin tarvinnut puuttua ollenkaan, Nurmi kertaa.

Perjantaina harjoituksia oli kolme.

“Viimeinen jäi hiukan vaisuksi, sillä taivaalta tuli pieni sadekuuro ja rata oli jostain paikoista märkä. Lähdin sadekelin renkailla, mutta parin kierroksen jälkeen rata oli jo niin kuiva että tulin pois.”

Lauantain aika-ajoihin Nurmi lähti hakemaan paalupaikkaa. Ilma oli kuiva ja aurinko paistoi heti aamusta. Suodenniemeläinen sai ajaa omaa ajoaan, jolla paalupaikka irtosi 0,8 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen.

Lauantain ensimmäiseen kisaan Nurmi sai todella hyvän startin ja ensimmäiseen mutkaan mentiin ykkösenä. Ajorytmi löytyi heti muutaman kierroksen jälkeen, ja eroa alkoi kasvaa takana tuleviin.

“Pyörä ja renkaat toimivat todella hyvin. Viimeisillä kierroksilla takarengas alkoi vähän luistaa, mutta eroa oli jo sen verran että ei tarvinnut ottaa mitään riskejä. Maalissa ensimmäisenä 9 sekunnin erolla toiseen.”

Nurmi pääsi tuulettamaan viikonlopun päätteeksi ykköstilaa.

Sunnuntaina lähtö onnistui taas nappiin ja Rasmus Nurmi oli ensimmäisessä kurvissa ykkösenä. Kilpakumppanit takana puskivat koko ajan, eikä nuori mies saanut millään eroa takana tuleviin. Viiden kierroksen jälkeen paikat vaihtuivatkin, ja Nurmi tippui kolmanneksi.

Nousu takaisin kärkeen onnistui toiseksi viimeisellä kierroksella, mutta viimeiselle kierrokselle lähdettäessä tuli pieni ajovirhe ja Arttu Matikainen pääsi ohi. Matikainen oli lopulta ruutulipulla ensimmäisenä 0,063 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Nurmeen. Viikonlopun tuloksena silti voitto.

“Kaiken kaikkiaan sunnuntain kilpailu oli hieno ja saatiin ajaa kilpaa tosissaan.”

Kaudella 2021 ajetaan yhteensä viisi kisaviikonloppua. Rasmus Nurmen kausi jatkuu Botniaringin osakilpailulla 13. – 15. elokuuta.

Jätä kommentti