Suomen Käsityökorttelin toinen myymälä avautui Huittisiin – “Sijainti keskellä kaikkea on aivan ihanteellinen”

Huittisten ABC:lla olevan Käsityökorttelin tuotevalikoimassa on erilaisia käsitöitä laidasta laitaan, esittelevät Raija Pyssysalo ja Karoliina Nikitin.

Huittisten ABC:lla olevan Käsityökorttelin myymälään astuessa kohtaa varsinaisen värien ilotulituksen. Iloisen väriset vaatteet, kengät ja korut näyttäytyvät heti ovensuussa. Peremmälle astuessa huomio kiinnittyy erilaisten koriste-esineiden paljouteen.

Työvuorossa olevat sastamalalaiset Karoliina Nikitin ja Raija Pyssysalo tervehtivät hyväntuulisesti ja aloittavat Suomen toisen Käsityökorttelin myymälän esittelyn. Ensimmäinen yhdistyksen myymälä avattiin Tampereen Kehräsaareen ja toukokuun lopussa ovensa avasi Huittisten Pop up -myymälä.

”Moni ihmettelee, miksi Huittisiin, mutta sijainti keskellä kaikkea on aivan ihanteellinen. Tällä hetkellä jopa puolet asiakkaista on ohikulkumatkalla tähän täysin spontaanisti pysähtyviä”, Nikitin kertoo.

Myymälään tulee tuotteita ympäri Suomea Helsingistä Kaamaseen. Kaikkia myynnissä olevia tuotteita yhdistävä tekijä on, että ne ovat Suomessa valmistettuja käsitöitä.

”Käsityökorttelin jäseneksi hyväksytään yrittäjiä, joiden tuotteet ovat Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja”, Nikitin kertoo.

Kierroksen edetessä huomaa ainakin sen, että merkittävä määrä tuotteista on valmistettu kierrätysmateriaaleista.

”Suomessa kierrätysmateriaalien käyttö on laajempaa kuin missään muualla maailmalla”, Nikitin vahvistaa ja esittelee kumista valmistettuja korvakoruja.

Jatko vielä avoinna

Käsityökorttelin myymälä on käsityöyrittäjille paitsi myyntipaikka myös eräänlainen showroom.

Pyssysalo ja Nikitin tietävät, että varsinkin kesätapahtumien peruuntumisen myötä käsityöyrittäjillä riittää varastoissa myytäviä tuotteita.

”Vain harvalla käsityöyrittäjällä on nettikauppa tai oma kivijalkamyymälä. Monelle juuri kesämarkkinat ovat se paras myyntikanava ja nyt, kun lähes kaikki tapahtumat on peruttu jo kahden kesän ajan, ei myyntimahdollisuuksia ole entiseen tapaan ollut”, Nikitin harmittelee.

Moni ohikulkija on ihastunut käsitöihin Huittisten myymälään piipahtaessaan ja vaikka välttämättä juuri siltä pysähdykseltä mukaan ei ole tarttunut mitään, on yrittäjän nimi saattanut painua mieleen.

”On hienoa olla näkyvillä myös niille asiakkaille, jotka eivät ole sitä aivan tavallisinta asiakaskuntaa. Tällä tavalla tietoisuus käsityöyrittäjien tuotteista lisääntyy”, Pyssysalo sanoo.

Pop up -myymälä on auki ainakin elokuun loppuun. Jatko siitä eteenpäin on vielä auki.

”Olisihan se hienoa, jos Käsityökortteli voisi jäädä tänne ihan pysyvästi. Aika näyttää, miten käy”, naiskaksikko tuumii.

Jätä kommentti