Miksi ihmiset ovat hulluna Huittisiin? – Ota selvää ja lähde naapurustoon suunnistamaan

Kuvankaappaus naapurustosuunnistuksesta kertovalta sivustolta.

Kesä on ohi, mutta seikkailut jatkuvat! Huittisten kaupunki ja naapurustopalvelu Know Your Hoods (hoods.fi) kutsuvat innokkaat ulkoilijat naapurustosuunnistamaan Huittisiin.

Varsinais-Suomessa mainetta niittänyt tapahtuma saapuu ensimmäistä kertaa Satakuntaan ja rastit johdattavat Huittisten salojen äärelle Lauttakylän ytimestä persoonallisiin naapurustoihin sekä kiinnostaviin kyliin.

Kaupungissa järjestetään kaikille avoin ja maksuton Naapurustosuunnistus ajalla 20.-22. elokuuta. Nopeuskilpailusta ei ole kyse eikä varsinaisia suunnistustaitoja tarvita. Sen sijaan suunnistajat tarvitsevat älypuhelimen rasteilla olevien kysymysten vastaamiseen sekä reipasta mieltä.

Lauttakylään on järjestetty kuuden rastin kierros ja noin 7 kilometrin lenkki taittuu kätevästi pyöräillen. Aloitusrasti löytyy Wanhan WPK:n seinästä. Aktiivisimmat suunnistajat pääsevät tutustumaan myös Huittisten kyliin, joista löytyy neljä rastia.

Kaikkia rasteja ei tarvitse kiertää, tosin keskustakierroksen lisäksi kyliin lähteneiden suunnistajien kesken arvotaan erikoispalkinto, Huittisten kaupungin lähettämässä tiedotteessa kerrotaan.

Lähiympäristö tutuksi suunnistaen

Tapahtuman ideana on tarjota mukavaa ohjelmaa alkusyksyn viikonloppuun sekä innostaa niin kaupunkilaisia kuin vierailijoitakin tutustumaan kiinnostaviin kohteisiin ympäri kaupunkia. Samalla voi nauttia raikkaasta syyssäästä ja kauniista maisemista.

”Nyt on hieno mahdollisuus heittäytyä turistiksi omassa lähiympäristössä. Samalla ulkopaikkakuntalaiset voivat tulla selvittämään, miksi niin moni on hulluna Huittisiin. Naapurustosuunnistuksen kiehtovimpia kohteita ovat mielestäni Sahkon muraali, Ripovuoren näköalapaikka ja tunnelmallinen Kukonharjan kylä”, kertoo Naapurustosuunnistuksen toteutuksesta vastaava Susanna Lahtinen.

Suunnistuksen ohjeet ja tapahtumasivu: naapurustosuunnistus.hoods.fi