Valtion raha Kiikoisten uuteen kirjastoon odotuttaa

Sastamalan kaupunki joutuu vielä odottamaan tietoa Kiikoisten kirjastohankkeen valtionrahoituksesta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on ilmoittanut, että rahoituslakia koskevien muutosesitysten johdosta opetus- ja kulttuuriministeriö ei vahvista vuosille 2015-2018 uutta rahoitussuunnitelmaa voimassa olevan rahoituslain säännösten perusteella. Ilmoitus liittyy Sastamalan hakemukseen Kiikoisten kirjastohankkeen sisällyttämiseksi valtion rahoitussuunnitelmaan.

Aluehallintovirasto ilmoittaa myöhemmin, voiko kehittämisavustuksiin tarkoitettua valtionavustusta käyttää kirjastojen rakennushankkeisiin.

  • Nimetön

    Toivottavasti rahaa ei tähän hankkeeseen myönnetä. Muutenkaan Sastamalassa ei tarvita kuin yksi kirjasto, sen sijaan että niitä on pitkin pellonpientareita.

  • Nimetön

    Samaa mieltä Kiikoslaisena,laittasivat ne rahat ennen vanhusten hyvinvointiin ja heidä asuntojen korjaukseen ja sekä heidän jotka joutuvat asumaan vuokralla !

  • Nimetön

    Yksi hyvä kirjasto riittää. Vanhat kirjastot ovat saastuneita ja kirjat levittävät tauteja. Äetsän kirjastokin oli tautipesä ja kirjat sekä kalusto jouduttiin puhdistuttamaan etikoisfirmoilla. Maksoi kuulemma 50000 euroo. Koska pääkirjaston kirjat puhdistetaan taudeista ja homeista. Mahtaako Kiikoisten kirjadtokin levittää tauteja?

  • Nimetön

    Hyvä että saa turvallisia puhtaita kirjoja. Äetsäs huolenpitoo, ei saa kirjoista tuhkarokkoo eikä hinkuyskää aitsista ei tierä. Vammalan kirjat pestävä ja äkkiä

  • Nimetön

    Hiljaiseloa kiikoisten kirjastossa. 5 päivänä auki ja kävijöitä vähän. Kirjastoauto vois kerran viikossa tai kahdessa poikkeilla ja ajais sama asian. Vanhuksille, sairaille, lapsille ja huono-osaisille rahat. Pitäis olla nyt tarkkana uusien hankintojen kanssa!

    • Nimetön

      Kyseessä on myös koulun kipeästi kaipaama lisätila. Kirjastot ovat nykyään monitoimitiloja, niissä voi lukea lehtiä, kuunnella musiikkia, käyttää nettipalveluita, joissakin myös harjoitella musiikkia lainanuoteilla äänieristetyissä tiloissa esimerkiksi pianolla tai omalla soittimella/äänellä. Koulun yhteydessä toimivalla kirjastolla on eräs tärkeä etu: se edistää lasten ja nuorten lukuharrastusta ja sitä kautta sivistää. Sivistynyt, medialukutaitoinen ihminen ei ole kaikenlaisten populistihuijareiden vedätettävissä.
      Kiikoisten ensimmäisessä kirjastossa oli parikymmentä kirjaa aikana ennen kansakoulun perustamista. Muutamat lukutaitoiset tilasivat lehtiä ja Kansanvalistusseuran kalenteria, joista opittiin tärkeitä uusia taitoja maanviljelyyn ja karjankasvatukseen. Nämä henkilöt olivat perustamassa kansakouluja, joiden tärkeä osa oli koulun kirjasto, vaikkakin vain kaapillinen kirjoja. Nyt jälkipolvet ovat mitätöimässä tämän työn ja tekemässä sivistyksestä kirosanan. No, tietämätön kansa on helppo hallita.

  • Ei niin takapajulaksi

    Hyvänen aika! Kuinka joku voi sanoa, että näin isolla alueella riittää vain yksi kirjasto?
    Tämän sortin palvelusta pidettäköön kiinni viimeiseen asti. Kaikkia ei voida velvoittaa nettiin.Kaikki eivät siihen kykene, esim. vanheneminen ja sen myötä tapahtuvat muutokset ovat väistämättömiä. Tätä olemassaolevaa toimivaa kirjastoverkkoa toimintapisteineen ei tule hävittää. Kun elintaso tässä hiljalleen muutenkin laskee, on pidettävä huolta siitä, että lähiasuinympäristössä pääsee tästä
    palvelusta osalliseksi. Jos halutaan välttää vielä suurempia ongelmia, kuten pysyvää syrjäytymistäkin mm.

  • Nimetön

    Kuntaliitoksen piti tuoda leveät hartijat toteuttaa investointeja. Miksi mitään ei tapahdu?

  • Nimetön

    Kiinassa kävi oppia hakemassa kaupungin rahoilla paikallisia kykymiehiä korvineen. Tuliko rahoille vastinetta? Äkkiä opit käyttöön!

  • Rakennetaan!

    Kiikoisten Toukolan koulun viereen pitää rakentaa kirjasto/ kulttuuritalo. Tätä taloa voisi käyttää tietysti koko Sastamala. Samaan rakennukseen sopisi myös isompi ja nykyaikaisempi kuntosali.

  • Nimetön

    Vanhoille ei riitä yksinomaan ruoka ja asunto; aika moni lukee kirjoja.
    Kyllä Kiikoisissa pitää kirjasto olla, kuten muissakin liitosalueen kunnissa. Se on viimeinen kongreettinen side urbanisoituvaan yhteiskuntaan.

    Alex Leppänen
    kirjailija.

  • Entinen kiikoslainen

    Kunnantalo voisi olla tosiaan hyvä paikka kirjastolle, jos on tyhjänä.

Kommentointi ei ole käytössä.