Illon koulu lakkautetaan, Mouhijärven lukion ja Äetsän Sarkia-lukion lopettamiseen valmistaudutaan

Talouden tasapainotuspaketista päättäessään Sastamalan kaupunginvaltuusto pääsi äänestämään. Päätökset olivat hallituksen esityksen mukaiset.

Illon koulun lakkauttaminen säilyy tasapainotuspaketissa, samoin varautuminen Äetsän Sarkia-lukion ja Mouhijärven lukion lopettamiseen.

Johanna Toivo (sd.) esitti määrärahan varaamista Illon koululle. Esitys hävisi kaupunginhallitukselle äänin 47-12.

Anna Tammisalo (kok.) esitti, että lukioasia käsitellään valtuustossa vasta, kun valtion lopulliset päätökset on saatu. Kaupunginhallituksen esitys voitti äänestyksessä 45-14.

      • Nimetön

        Järkiratkaisu tosiaan. Aina noita muutamia populisteja löytyy. Onneksi järki voitti suurimmalla osalla. Nurminenkaan ei lähteny mukaan populismiin. Meirän nurkalta pisteet miehelle.

      • Nimetön

        Muutaman päästä puuttui järki. Mitäse Toivokin siinä Illon koulussa roikkuu. Olikohan ainoa tavoite saada se säilytettyä.

  • Nimetön

    Onse ihmeellistä jos Mouhijärven Lukio lakkautetaan kun tämän vuoden yseistäkin suuri joukko jäisi Mouhijärvelle lukioon ja jos tämä lakkautetaan tuskin harva menee vammalaan vaan suuntaa tampereelle jo parempien kulkuyhteyksienkin takia ja mistä rahat Mouhijärveläisillekkö oma bussi?? Vähän järkeä sinne vammalan suunnalle!

    • Nimetön

      Suodenniemeltä lähdetään Kankaanpään ja Ikaalisten suuntaan, ei varmastikaan Vammalaan, jos Mouhijärven lukio suljetaan.

    • Nimetön

      Hyvä huomio. Opot koulussa saa nyt panna vauhtia asioihin eikä esitellä vaan saskyn kohteita.

  • Nimetön

    Naapurista tuli uutisia että heidän kirjansa siirtyy Tampereelle ennen vuoden vaihdetta. Siinä lähtee kaksi tulevaa lukiotyttöä mätiköltä plus aikuisten 98 000 euron verotulot. Hyvin jyrää nyt Sastamalan politiikka Mouhijärveä. -pohjoisen ääni-

  • Syrjäkulmalainen

    Viimein valtuutetut otti järjen käteen ja uskalsi tehdä päätöksiä!!!!!!! Tätä on odotettu. Kiinnostais tietää nää että miten kukakin äänesti. Mistä ne näkee? Tietää ketä äänestää ens kerralla. Kuka on luottamuksen arvoinen. Kuka uskals ottaa vastuuta eikä pakoilu helppojen ratkaisujen takana.

  • Nimetön

    Kattelin kokousta netistä. Kerrankin demaritkin teki vastuullista politiikkaa lukuunottamatta yhtä kyläpoliitikkoo. Hyvä näin. Törkeää se olis ollu pitää muutamalle koulua pystyssä ja toiset joutuu kärsiin isoina luokkina. Hyvä päätös.

    • Suunnanmuutos

      Fiksu päätös silti porukalta. Niitähän voi jopa äänestää. Seuraavaksi Nurmista eduskuntaan.

  • Nimetön

    Joo hyvä ajatus koulujemme lopettamisesta.
    Jäädään kotiin norkoilemaan.

  • Nimetön

    Toivottavasti mouhijärvellä toimivat yrittäjät eivät jatkossa huomaa samaa mitä asukkaat ja aloita hekin toimintojensa alas ajoa. On hienoa että häijääseen tulee koko ajan uutta yrittäjyyttä ja laajennuksia. Vammalan keskustassa voidaan käydä sitten niissä kauppojen tiloihin avatuissa kirpputoreissa.

  • kuskaaja

    Millä te luulette nuorten kulkevan Vammalaan lukioon? Teitten varsilla on kyllä linja-autopysäkkejä, mutta suurinta osaa käytetään nykyään vain kännykkään puhumiseen. Pitäkää koulujenne puolta ja selvittäkää miten sinne Vammalaan pääsee, läheltäkin on huonot ja kalliit yhteydet, entä sitten kauempaa?

  • Nimetön

    Ei sinne mitenkään pääsekkään. Joku maisemalinja menee joka lähtee aamuyöstä. Opot mouhijärvellä ovatkin esitelleet oppilaille vain saskyn toimipisteitä. Oletus ilmeisesti yläasteella ettei moukkulasta tule kuin traktori kuskeja.

  • Nimetön

    Eipä tuntunut monikaan valtuutettu tutustunut tuleviin lukioiden rahoitus suunnitelmiin mitenkään. Säästöä hyvin menestyvän lukion lakkautuksesta ei tule euroakaan. Vois tulla tuloa enemmän. Eipä taida olla Kareskaan niistä tietoinen.

  • Nimetön

    Lukio koulutuksesta ei ole 9 lk hyvä puhua. Hehän voivat vaikka sivistyä ja muuttaa Sastamalasta kirjallisuus kaupungista pois.

  • Nimetön

    Mitäs sillä Vammalan lukiolla on nyt sitten tarjota. Tarkoitan siis lähinnä sivistyksen kannalta. Kotisivujen mukaan salibändy ja lentopallo. No hyvä niillähän sitä maailmalla pärjää.

  • Ulospäin suuntautunut

    Vammalan keskustan lukio, pari ala-astetta ja ehkä joku muukin olisi ollut parempi sulkea ja antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus käydä koulua ja kehittyä ihmisiksi lähempänä luontoa. Kyllä niitä helsinkin harmaita betoniseiniä kerkiää sitten loppuiän pällistelemään.
    Olisi luokkakoot olleet siedettävät eikä kuin nyt – kuin sillit purkissa.
    Illolaisillakin olisi pitänyt koulu säilyttää – onhan noita keskustan kouluja vielä suljettavaksi asti…

      • Nimetön

        Aivan! Ihan sama se miten isoissa ryhmissä keskustan kouluissa kärvistellään kun vaan omat mukulat saa olla Illossa.

      • Nimetön

        Voi taivas!! Ei ne luokkakoot ainakaan pienene kun lisää mukuloita keskustan kouluihin kärrätään.

      • Nimetön

        Luulekko tosiaan että sitä illoo ja lukioita oltiin sulkemassa huvin ja ilkeyden vuoksi.

      • tämä o n faktaa

        Jostain syystä koulujen lopetuksesta on tullut nykyiselle kasvatusjohtajalle tapa ja päähänpinttymä…samoin osalle valtuutetuista ja varasellaisille

  • Nimetön

    Vammalan lukio on hyvä perinteikäs opinajo jossa on pätevät opettajat ja fiksut oppilaat. Vähän suuremmissa ryhmissä tulee realistisempi käsitys omista taidoista. Liian monella pikkulukion käyneellä on ollut yltiösuuret luulot itsestään ja osaamisestaan ja sitten vanhemmat ihmettelevät kun piltti ei pääsekään yliopistoon tai ammattikorkeeseen…

    • Nimetön

      Kirjoittaja ei ole tainnut koskaan käydä Vammalan ulkopuolella, omia nurkkiaan vain katsellut.

    • vanhempi

      Ei ne opetustyhmät Vammalassakaan kovin suuria ole. Kurssivalintojen mukaan jaetaan pieniin porukoihin, ei koulu enää ole sellaista, että 30-40 oppilasta olisi opetettavana samassa ryhmässä. Mutta sinne Vammalaan ei vaan pääse, nykyinen keskustelu on paluuta 1950-luvulle, jolloin tosin taisi liikenneyhteydet vielä olla paremmat.

  • Nimetön

    Tampereella ja Porissa on myös päteviä opettajia ja fiksuja oppilaita.

  • Ihmettelevä

    muuttoliikettä alkaa olla pois Sastamalasta kun lukioita lopetetaan.

  • Nimetön

    Sitä saa mitä tilaa, Sastamalaan liittyminen kannattaa aina! Miksi tehdä kuntaliitoksia jos mikään ei muutu. Valitettavasti se on niin, että Sastamala imee mehut pois liitoskunnista ja paiskaa tyhjät kuoret takaisin.

  • jopas joo

    Pikku kylät tappolistalla…lähti kaupat. pankit ja postit. Nyt koulut. Minun onnettomalla laskutaidolla, en vieläkään löydä säästöjä. Nöyrä anteeksi pyyntöni kaikille viisaille.

  • häiris

    kyllähän ne bussit osais mennä illoonki päin..jos luokkakoot on isollakirkolla suuria…aloittelis vaikka luokkia häiriköivistä oppilaista…siperia opettas oleen tunnilla skarppina tai joutuu illoon! Helvati ku sais itte vähä säätää ja päättää….kyyl lähtis muutamatkin raggarit/ylimieliset äiskän pikkuruttuhuulet maalle oppiin tapoja

  • oudo

    Onhan sieltä mouhusta tultu vammalaan amikseen pitkään. Eli miksei lukiolaisetkin sieltä pääsis lukioon. Sinänsä kyllä ihmettelen käytäntöö, sillä eikös mouhijärvi/häijää ole kasvavia kasvukeskuksia. Eli tulevaisuudessa se oma lukio olis hyvä juttu. Mutta säästööhän tämä on.

  • Paluumuuttaja

    Jos todella on niin, että pienten lukioiden valtionosuudet ovat loppumassa, päätös oli ainoa oikea. Ei helppo, mutta oikea. Arvostan valtuutettuja, jotka uskalsivat tehdä nämä ratkaisut koulujen suhteen. Tällainen sulkemispäätös on aina huomattavasti vaikeampi kuin koulujen puolustus. Toisinaan on kuitenkin pystyttävä kantamaan se vastuu, jonka on saanut. Kuntalaisena ja veronmaksajana haluan tulevaisuudessa äänestää näitä rohkeita poliitikkoja.

    • paluumuuttaja ei tiedä mistä puhuu

      Koulujen puolustus on taistelua tuulimyllyjä vastaan…sitäkin joka Suodenniemellä seisoo ilman siipiä kirkon mäellä..vain elävät kalat uivat vastavirtaan….lopullisesti suljettu kyläkoulu?

  • Nimetön

    Joo muuttakaa vaan sieltä mouhusta tampereelle sen takia kun lukio lopetetaan. Ei päivää näitä valittajia! Siinäs muutat sitten, vali vali ja tervemenoa!

    Keskittäminen on nykytrendi ihan kaikessa. Jos mouhu liitettäisiin mihin tahansa muuhun vieruskuntaan tilanne olisi varmasti sama ja ehkä pahempikin.

  • Nimetön

    Kares on oikea talousihme. Salokunnan, Tervamäen, Keikyän, Uotsolan, Sammaljoen,
    Illon koulut ja pari lukioo. Unohtuiko joku? Ja jokaisesta ainakin 150t€ säästöä..
    Ei huano…sanois Jorma.
    Taitaa saada jotain bonusta aina kun koulun tappaa.
    On se vaan harmi kun noita kouluja on niin vähän jäljellä, olis vaan pelkkää säästöö tiedossa…

    • eihän tässä näin pitänyt käydä

      keikyän koulu on vielä jäljellä kun siellä asuu pari valtuutettua lähellä, samoin Kaukola, mutta eiköhän niiden aika vielä tule…..

      jokisivun ja honkolan voi kyllä myös liittää kareksen ansiolistaan

      vahinko vain kun siinä menee samalla parin miljoonan verotulot ja valtionosuudet samalla….

  • Nimetön

    niin tota Kaukolaa sietää kyllä kans ihmetellä…kumma ku tommone koulu on jäljellä kiikan ja vammalan puolivälissä…vai johtusko vaan siitä et siellä on joku ihme sairaalaluokka. Täällähä kaikista tärkeintä tuntuuki olevan sairaat ja vammaset oppilaat eikä tavallisten niin väliä ookka!!!!

  • Nimetön

    Pienistä kouluista ei paljon kostu. Miksei kukaan puutu rahantuhlaukseen isoissa kouluissa? sylväällä on uusittu ruokala, remontoitu kaksi luokkaa ja maksettu on kymmeniä tuhansia yli talousarvion. Eikö kaupunginhallitus puutu puheenjohtajan pesään lainkaa?

    • luulisin jotta jo ovatkin

      koulujen rehtorit pitäisi valita vain vaalikaudeksi kerrallaan….onhan tuo jo todettu moneen kertaan miten ongelmallista on kun kunnan työntekijät heiluvat tuolla valtuustossa ja kaupunginhallituksessa…

    • Nimetön

      Vaara piilee, että luottamushenkilö käyttää virkamiehiin valtaansa ja vaatii omaan työpaikkaansa investointirahaa. Asia on usein niin miltä se näyttää…

  • ajattelevat vain itseään

    siis päätöksentekijät ja virkamiehet…..sympatiat on kyllä vastikään Illoon muuttaneilla perheillä, mutta minkäs teet jollei ny Välimäen Erkki ja Rintamäen Matti saa jostain masinoitua 30:tä valtuutettua Illon määrärahan taakse….jätettäis vaikka Kiinan matka tekemättä ja joku traktori hankkimatta…joku merkitys kai silläkin on , että Tyrväänkylän johtajaopettaja(tar) on vastikään vaihtunut, olisko tullut tuolta Keikyän koululta(Parkanosta päin)…..

  • en ollut paikalla, mutta

    ei täällä Tyrväällä ole ennenkän nokon nuukia noissa esteellisyys tai jääviysasioissa ole oltu…ei silloinkaan kun Häijään uudelle päiväkodille valittiin johtaja, heti ton Kiikosten kuntaliitoksen jälkeen, ehrittiinkö edes virkaa auki julistaa…sillai kai….pehmeet touhuu…

  • Toivoa on

    Eihän nämä koulujen lakkautukset mihinkään oikeisiin säästölaskelmiin perustu..pelkkää politikointia…surkuhupaisaa että muutama vuosi sitten kun Sammaljoki ja Illo oli vastakkain demarit olivat ryhmäpäätökselllä Illon puolesta saaden mukaansa myös kokoomuksen ja persut…jos Sammaljoki olisi silloin säilynyt eivätkä oppilaat sittemmin siirtyneet Stormiin vois olla että Ylöset ripustelisivat taulujaan nyt jossain muualla….kovin pieneksi on käynyt koulujen puolustajien joukko….

Kommentointi ei ole käytössä.