Mouhijärven uusi nuorisotila nimettiin Holviksi

Holvi-nimen avajaisissa paljasti Sastamalan pohjoisen alueen nuorisotyöntekijä Juho Uusitalo.

Mouhijärven nuorten kokoontumispaikka muutti vanhan kunnantalon pihan rakennuksesta Pentintuvasta uuteen paikkaan Uotsolantie 54:ään. Voimakkain värein maalatun tilan nimestä järjestettiin äänestys. Äänestyksen tulos julkaistiin puheiden ja kakkukahvien kera nuorisotilan avajaisissa.

Ehdotuksia olivat muun muassa Tosi Cool Tupa, Apteekin Tupa, Paradise, Kirppupesä, Moi, Tehoheinä ja Pimeä Pullo.

”Ehdotuksia tuli tasan neljäkymmentä. Vain muutama jouduttiin perkaamaan nimen sopimattomuuden vuoksi. Nimikilpailun voittajaksi nousi Holvi”, kehuu Sastamalan pohjoisen alueen nuorisotyöntekijä Juho Uusitalo.

Holvi on Mouhijärven Säästöpankin entisessä huoneistossa kylän apteekin naapurissa. Huoneistossa on toiminut Pimeä Pullo -salaattikastikkeen tuotantotilat, mutta viime ajat huoneet ennen nuorisotiloiksi kunnostamista ovat seisoneet varastona. Tilojen entisistä käyttötarkoituksista kumpusivat kymmenet nuorten nimiehdotuksetkin.

Kävijäporukka on uuden paikan myötä uusiutumassa. Nuorimmat kävijät ovat vasta alakouluikäisiä ja vanhimmat parikymppisiä. Pelejä ja tekemistä hankitaan ja suunnitellaan pitkälti nuorten omien toiveiden mukaisesti. Käytössä on uusimpia videopelejä mutta myös perinteisiä pöytäpelejä.

Holvissa, kuten kaikissa muissakin Sastamalan nuorison kokoontumispaikoissa, on aina paikalla koulutettu nuorisotyöntekijä. Perjantai-iltaisin heitä on paikalla kaksittain.

Illat ovat päihteettömiä.Kaupungin palveluksessa on viisi nuorisotyöntekijää, yksi vastaava nuorisotyöntekijä, yksi tuntityöntekijä ja nuorisotyön päällikkö.

Vammalassa nuorisotilat ovat keskustan Pilvessä ja Varilan koulun vierellä Kolussa. Suodenniemellä kokoontumispaikka on Urheilutalolla, entisen Äetsän alueella Pehulan Puuhalassa ja Kiikoisissa vanhalla paloasemalla.

”Nuortenilloissa meidän ohjaajien rooli ei ole niinkään valvonta, vaan kasvatustyön tekeminen”, kuvailevat nuorisotyöntekijät Marjo Matikainen ja Tuomo Kallio.

Lue lisää Alueviestistä 6.11.

Johanna Rummukainen, 15, ja Topi Myllyoja, 16, käyvät Mouhijärven nuorisotiloissa kolmasti viikossa. Holvi on auki tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 15-21 ja perjantaisin kello 15-22.

 

Avajaisissa tunnelmaa herkisti Sastamalan musiikkiopistolainen Heta Koski.

 

Holvin avajaisissa entisellä Säästöpankilla oli puheita, kakkua ja kahvia.

 

 

 

 

  • Nimetön

    kakku ja kahvi oli sitten saanut Vammalasta asti vieraita, ei muuta kun kuva lehteen.

  • Tuntematon

    Miks alakuvassa kaikki ovat niin murheellisen näkösiä?Luulisi olevan iloinen juttu,kun tälläiset tilat on saatu,eiks je.Tulee mieleen jännittikö kuvaustilanne ?!

    • Nimetön

      Samaa katselin itsekkin, kovin on kaikilla suupielet alaspäin. Jos ei ois tietoo, että kuva on avajaisista, tulis mieleen hautajaiset. Oikeesti, katsokaa kuvaa, kukaan ei katso kuvaajaan,vaan katsovat sivuun ja suupielet alaspäin… Vai katsovatko kaikki valoisaan tulevaisuuteen? Toivottavasti…..

      • Tuntematon

        Ahaa, sitten sen ymmärtää,olette tilanteen tasalla.Kiitos vastauksesta ja Onnea uuteen kokoontumispaikkaanne!

    • mamma

      Ehkä ensimmäinen kahvikutsu on juuri annettu, toista ja kolmatta odotellaan ihan rauhassa ettei leimautuisi etuilijaksi. Onnea uuteen kokoontumispaikkaan. Tai sitten on puhe juri menossa 🙂

  • Nimetön

    taas näkyy olevan pessimistit asialla ja valittamassa, hienoa että mouhijärven nuorille tuli uudet tilat!

    • Tuntematon

      ”Miks alakuvassa kaikki ovat murheellisen näkösiä?” Ei se teksti ole mitään pessimistiä,vaan toteamus!!mieti vähän jos ko.tekstiä tarkoitit.ON todella hieno juttu kun Mouhijärvelle saatiin nuorisolle uudet tilat ja heitäkin ajatellaan,kun muuallakin on ihmisiä,eikä vaan Vammalan keskustasa.Syrjäkylässä asuvat vaan tuppaavat jäämään aina huomiotta !!! Ne on ne vallan kahvaan päässet,eihän ne mieti kun palkkapussiansa.

  • Nimetön

    Vastaako kaupunki tämän tilan ylläpidosta, vai joku paikalllinen yhdistys?

Kommentointi ei ole käytössä.